Kulttuuria kansalle

Ilmajoen musiikkijuhlat tuo vieraita Suomen kaikista kolkista. Kuntalaisille se tarjoaa hienon harrastusmahdollisuuden oopperan kuoroissa ja juhlien järjestelyissä. Ilmajoen musiikkijuhlat ja kansanooppera houkuttelee vuosittain noin 10 000-15 000 vierasta Ilkanrantaan.

Ooppera Jaakko Ilkka oli suurmenestys: vuosina 1978-1981 esitetyissä näytöksissä kävi yhteensä 55 000 katsojaa.

Ilmajoen musiikkijuhlat

Kuvataidenäyttely Art Ilmajoki esittelee kesäisin taidetta Helsingin ja Kilpisjärven väliltä.

Mieskuoro Ilkanmiehet esittää mieskuoromusiikkia ja pohjalaisia kansanlauluja suurella tunteella ja noin 50 äänen voimalla.

Pohjalaisuuden ytimessä

Ilmajoen maamerkkejä ovat Alajoen tuhansien hehtaarien peltolakeudet sekä Nuijasodan muistopaikat. Alajoen soiden raivaus pelloiksi 1700-1800 -luvuilla oli talonpoikien satavuotinen urakka.

Ilmajokelainen Jaakko Ilkka johti pohjalaisten talonpoikien kapinaa marsalkka Klaus Flemingiä vastaan 1500-luvun lopulla käydyssä nuijasodassa. Nuijasodan vaiheisiin liittyviä paikkoja ovat Ilkan patsas ja Santavuori.

Könnin suvun kelloseppien valmistamat könninkellot kohosivat maailmanmaineeseen vuosina 1750-1860.

Kulttuurin nälkään -kulttuuriesite

Ilmajoen kulttuuriesite esittelee kulttuurin keihään kärjet. Tapahtumat, oppilaitokset, luovien alojen yrittäjät, museot ja yhdistykset positiivista mielikuvaa luovalla tavalla. Katso tarkemmat tiedot kulttuuritoimijoista- ja tiloista osoitteesta www.ilmajoki.fi/kulttuurirekisteri.

Ilmajoki kulttuurin nälkään -esitteen sähköiseen versioon pääset tutustumaan tästä.