Ajankohtaista

16.08.2017

Etelä-Pohjanmaan SOTE- ja maakuntauudistuksen verkkosivut

Etelä-Pohjanmaan SOTE- ja maakuntauudistuksen  verkkosivut löytyvät osoitteessa ep2019.fi. Verkkosivuilla voi seurata uudistuksen etenemistä sekä jättää kysymyksiä mieltä askarruttavista asioista.

Verkkosivuille on koottu tietoa Etelä-Pohjanmaan SOTE-uudistuksesta. Uudistuksen tarkoituksena on laatia kustannustehokas ja vaikuttava sekä asiakas- ja käyttäjälähtöinen SOTE-alueen toimintamalli osana kansallista sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta. Projekti on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirialueen kuntien yhteinen projekti, jota hallinnoi Seinäjoen kaupunki.

Sivustolla voi seurata myös, miten maakuntauudistusta valmistellaan Etelä-Pohjanmaalla. Verkkosivuille on koottu tietoa maakuntauudistuksen sisällöstä, aikataulusta ja valmistelijoista. Uuteen maakuntaan siirtyvät sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden lisäksi myös muun muassa maakunnan liiton tehtävät, osa ELY-keskuksen tehtävistä, TE-palveluiden tehtävien järjestämisvastuu sekä pelastuslaitoksen tehtävät.

Sote- ja maakuntauudistus on kokonaisuus, jonka kautta Suomeen muodostuu uusi kansanvaltainen aluehallinto vuoden 2019 alusta lähtien.

Lisätietoja: 
Etelä-Pohjanmaan SOTE-uudistus                                                                                                               
Harri Jokiranta
projektinjohtaja
p. 040 774 8402
harri.jokiranta@seinajoki.fi

Etelä-Pohjanmaan maakuntauudistus
Etelä-Pohjanmaan liitto
Asko Peltola
Maakuntajohtaja
0400 590 123
asko.peltola@etela-pohjanmaa.fi

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus
Mika Soininen
Ylijohtaja
0295 027 403
mika.soininen@ely-keskus.fi