Tapahtumat

07.06.2019

Arvostettu toimija ja jäsen ammattiyhdistysliikkeen joka tasolla!

Toivotamme SAK:n, STTK:n ja Akavan sekä eläkeläisjäsenistön joka tasolta tervetulleeksi ammattiyhdistys- eläkeläis- ja kulttuuripitoiseen päivään Ilmajoelle. Olemme kattaneet teille koko päiväksi pöydän. Toivomme, että välitätte median kautta alla olevaa mediatiedotetta sekä sähköisesti että printtinä. Uskomme, että on tulossa hieno yhdessäolon päivä Ilmajoella pe 7.6.2019. Arvomme koko päiväksi tulevien kesken kaksi Musiikkijuhlien konserttilippua, jotka voit valita samalla kun varaat oopperaliput www.musiikkijuhlat.fi

Aloitamme ruokaisalla lounaalla klo 11 Työväentalossa, Asematie 2, 60800 Ilmajoki. Junat etelästä ja pohjoisesta saapuvat Seinäjoelle n. klo 10.30. Toivotamme toimittajalle lounaalle klo 11.30 jolloin siellä ovat mukana panelistit Eloranta, Rantakangas ja Saranpää sekä juontaja Tolppanen sekä järjestäjät Tynjälä ja Huhtakangas.

Annan mielelläni lisätietoja, kysykää rohkeasti!

Toive Tynjälä, päivän pääsihteeri, 0400 662 471

+++++++

Paasivuoriseminaarissa Ay-keskusjärjestöjen johto pohtii Ilmajoella;

Työelämän ja eläkeläisten haasteet 2020-luvulla

Palkan- ja eläkkeensaajien tulevaisuus kuvataan ehkä uudessa valossa, kun uusi eduskunta ja hallitus aloittanevat työnsä kesän kynnyksellä. Kaikkien kolmen palkansaajakeskusjärjestöjen johto on pohtimassa Ilmajoen työväentalossa työelämän ja eläkeläisten haasteita 2020-luvulla. Harvoin johtoa nähdään samassa paikassa näin tärkeän visioinnin äärellä. Oman pikantin sävynsä aiheeseen nostaa eduskuntavaalien jälkeinen poliittinen elämä. Aloitamme lounaalla klo 11 – 12.

Palkan- ja eläkkeensaajat ovat jo ajoissa heränneet ensi kesän mielenkiintoiseen tapahtumaan, sillä ilmoittautumisia on tullut SAK:sta, STTK:sta, Teollisuusliitosta sekä JHL:n ja PAM:n liitoista sekä eläkeläisitä. Keskusjärjestöjen johto samassa tilaisuudessa kiinnostaa palkansaajia ja eläkeläisiä laajasti.

Täällä erää palkan- ja eläkkeensaajapäivän valmistelijat ovat onnistuneet saamaan seminaariin ”Työelämän ja eläkeläisten haasteet 2020-luvulla” kaikkien kolmen keskusjärjestön johdon alustajiksi. Paneelipöydän taakse asettuvat SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta , STTK:n johtaja Marja-Liisa Rajakangas ja Akavan varapuheenjohtaja, Ekonomiliiton puheenjohtaja Timo Saranpää.

- Kimuranttia poliittista tilannetta on tuolloin hyvä avata ja jakaa semminkin, kun valtakunnan poliittinen tilanne on muutoksen kourissa, sanovat seminaarin koollekutsujat Ilmajoen JHL ry:n puheenjohtaja Marjut Huhtakangas ja pääsihteeri Toive Tynjälä.

Ammattiyhdistysten ja eläkkeensaajien yhteistyöpäivä ja Paasivuoriseminaari osuvat Ilmajoen musiikkijuhlien aikaan. Seminaariväki pääsee illemmalla tutustumaan Mannerheim -oopperan tunnelmissa maamme historiaan, kuten 1918 tapahtumiin ja Mannerheimin monipuoliseen elämään Venäjällä, Kiinassa ja Suomessa. Järjestäjillä onkin tarkoituksena lähentää tavallisten suomalaisten ja oopperakulttuurin kuilua, jos sitä ollenkaan onkaan.

Seminaarin nimi soveltuu hyvin Ilmajoelle, jossa ammattiyhdistysliikkeen perustaja ja senaattori Matti Paasivuori on syntynyt 1866 ja elänyt äitinsä kanssa kanttorilan torpassa miehuusikäänsä asti, kunnes työn perässä muutti Helsinkiin. Ilmajoen työväentalon juhlasaliin on paljastettu Paasivuoren kasvoreliefi 1987, jolloin hänen kuolemastaan tuli 50 vuotta.

Seminaari pidetään pitäjän keskeisellä paikalla, ison peruskorjauksen läpikäyneellä työväentalolla. Emännät tarjoilevat muun muassa paikkakunnan pitäjäruokaa; lihaisaa klimppisoppa sekä tukevaa salaattia kahvin ja tukevan palan kera.

Illansuun maksuttomalla kiertoajelulla tutustutaan paikkakunnan uusiin asuntoalueisiin, Ilmajoen historialliseen kulttuurimiljööseen sekä teollisuuteen ja/tai tulvista tunnetuksi tulleeseen Alajoki-viljalakeuteen. Majoitusta ja muita oheispalveluja netissä; www.visit.ilmajoki.fi

Maksuton kiertoajelu päättyy Ilkan-patsaan ympäristöön. Suomen kauneimman ooppera-areenan alueella voi tutustua mm. Ilmajoen museoon ja ainutlaatuiseen kirkkomuseoon, Nuijapäällikkö Ilkan ja kansanpelimanni Ala-Könnin muistomerkkeihin.

Päivän ohjelma ruokailuineen ilman oopperalippua maksaa 20 euroa, jonka voi maksaa Ilmajoen Työväenyhdistys ry:n tilille FI76 4108 0010 6555 31, Ilmoittautua voi Paasivuoriseminaariin maksamalla ohjelma- ja ruokailumaksun pe 24.5.mennessä yllä olevalle tilille merk. ”Paasivuori”

Illalla päästään nauttimaan edullisin lipuin menestysoopperasta Mannerheim, jonka väliajalle voi lippuvarauksen yhteydessä varata myös väliaikatarjoillun. Ryhmälippu Mannerheim-oopperaan väh. 20 henk. maksaa 74 €, A-katsomo ja 66€, B-katsomo. Katso ja tilaa oopperaliput; www.musiikkijuhlat.fi

Lisätiedot; Toive Tynjälä, email; toive.tynjala@pp.inet.fi 0400 662 471

Marjut Huhtakangas JHL Ilmajoki. Toive Tynjälä Ilmajoen Työväenyhdistys ry.

 

Lisää kuvia voitte imuroida Ilmajoen työväenyhdistys ry;n nettisivuilta.

Ilmajoen työväentalossa riittää toimintaa viikoittain. Talon tilat muuntuvat alkukesällä 2019 Paasivuoriseminaariin, jonne odotetaan työväestöä yhteisen sanoman äärelle ”Työelämän ja eläkeläisten haasteet 2020-luvulla”.

 

 

 

Ilmajoen työväentalon emäntä Elise Laitila apulaisineen loihtii Paasivuoriseminaariin muonituksen ja kahvituksen niin, ettei kenenkään tarvitse tyhjin vatsoin kuunnella työväestölle ja eläkeläisille jaettavaa haasteellista asiaa.

Liput
Osallistumismaksu 20 euroa. tilille FI76 4108 0010 6555 31, Maksuton kiertoajelu ja tutustumiset mm. Koskenkorvaan, kirkkomuseoon sekä Ilkan ja Ala-könnin patsaisiin. Illalla Mannerheim-ooppera, johon liput näppärästi www.musiikkijuhlat.fi

Lisätietoja
Lisätietoja; Toive Tynjälä email; toive.tynjala@pp.inet.fi puh. 0400 662 471

Järjestäjä
JHL ILmajoki ja Ilmajoen työväenyhdistys ry

Yhteystiedot
Toive Tynjälä email; toive.tynjala@pp.inet.fi puh. 0400 662 471