Perkeleen Pakanat -taidenäyttely

15.12.2019 - 25.01.2020

Perkeleen Pakanat -taidenäyttely oli nähtävillä ensimmäisen kerran Lielahden kirjastossa Tampereella 1-24.8.2019. Näyttelystä saatu palaute oli erittäin positiivista ja mukana oli useita kyselyitä mahdollisesta jatkosta. Näihin toiveisiin vastataan nyt järjestämällä uusintanäyttely upean tunnelmallisessa Kuukartanossa Ilmajoella, yhteistyössä yrittäjä Magalacriman kanssa!

 

Taidenäyttely on esillä viitenä päivänä: joulukuussa su 15.12, ke 18.12 ja la 21.12 ja tammikuussa to 9.1 & la 25.1.

 

Avajaispäivänä Kuukartanossa pidetään myös Taianomaiset Yule- myyjäiset, katso päivän ohjelma ja myyjät täältä: https://www.facebook.com/events/376166413269718/

?

"Kuljin uria tuntemattomia.

Niitä pitkin kerran,

vaelsivat hahmot tuuleen kadonneet.

Laulunsa voi vielä kuulla,

ikilehdoissa, aarnioiden siimeksessä.

Muisto ajan haamujen, piirtyy horisonttiin

- kasvot pilvissä nälkiintyneet, hampaissa ajan saarrettu."

 

Näyttelyn kantavana teemana on se, miten voittajat kirjoittavat historian, uskonnot syövät toisia uskontoja ja muinaisuus mustataan varjoksi entisestä loistostaan.

?

Taiteilijat ottavat tästä itselleen viitekehyksen, jonka kautta he tarkastelevat, tutkivat ja tuovat eloon mielikuvia, häivähdyksiä ja muinaisuuden tuulia yhdistämällä kaksi erilaista taiteellista prosessia yhdeksi synteesiksi. Maalausten välittämää tarinaa tukevat niiden oheen liitetyt tekstit, joissa yhdistyvät runolliset ja tarinankerronnalliset elementit.

 

Näyttely on eräänlainen visuaalinen kertomus, jossa eri tekniikoilla luodaan narratiivia. Se koostuu kuudesta teoksesta, joiden sisällä akryylin ja musteen vaihtuva suhde symboloi ajan virtaa ja menneen rikkauden haalistumista.

?

VOI PERKELE?

 

Dyeus Paterista Zeukseen (Kreikka), Juppiteriin (Rooma) ja Tyriin (pohjoismainen mytologia). Baltian ja slaavien Perun ja Perkunas. Oma kotoinen Perkele, todennäköisesti sama kuin Ukko. Ylijumala tarustosta toiseen, taivaiden ruhtinas ja vasaman kannattelija. Vai vanha vihtahousu, itse piru, helvetin synkkä valtias?

?

TAITEILIJOISTA:

 

Heikki Harmainen ja Ronja Rikissa ovat kuvittaja- ja taiteilijapariskunta Tampereelta. Heikki on kotoisin Pieksämäeltä ja Ronja Ylistarosta. Näyttelyssä Heikki edustaa värimaailmaa akryylein ja Ronja mustavalkoisuutta pääosin musteella.

?

Ronja Rikissa on läsnä avajaispäivänä 15.12, jonka jälkeen kummatkin taiteilijat ovat paikalla kaikkina muina päivinä paitsi 9.1.

Liput
Ilmainen ja kaikille avoin tapahtuma.

Lisätietoja
Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/426137381383369/

Järjestäjä
Ronja Hautamäki ja Heikki Harmainen

Kotisivu
www.ronjarikissa.com/perkeleenpakanat

Yhteystiedot
ronja.hautamaki@hotmail.com