Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaEtelä-Pohjanmaan 2. vaihemaakuntakaavan muutos on tullut lainvoimaiseksi

Etelä-Pohjanmaan 2. vaihemaakuntakaavan muutos on tullut lainvoimaiseksi

Etelä-Pohjanmaan maakuntavaltuusto on 2.12.2019 (Mvalt 2.12.2019 § 23) maankäyttö- ja rakennuslain 31 §:n mukaisesti hyväksynyt Etelä-Pohjanmaan 2. vaihemaakuntakaavan muutoksen. Vähittäiskauppaa käsittelevät maankäyttö- ja rakennuslakiin tehdyt muutokset astuivat voimaan 1.5.2017. Etelä-Pohjanmaan 2. vaihemaakuntakaava on tarkistettu vastaamaan muuttunutta lainsäädäntöä kaupan ja keskustatoimintojen osalta. Teemoja on tarkistettu vain lainsäädännön aiheuttamien muutostarpeiden osalta.

Maankäyttö- ja rakennusasetuksen (MRA) 93 §:n mukaan maakuntakaava tulee voimaan, kun päätöksestä on kuulutettu maakuntakaavan alueeseen kuuluvissa kunnissa, niin kuin kunnalliset ilmoitukset niissä julkaistaan. Maakuntakaavan voimaantulosta kuulutetaan, kun päätös on saanut lainvoiman.

Maakuntavaltuuston hyväksymispäätöksestä ei määräaikaan mennessä ole jätetty valituksia Vaasan hallinto-oikeuteen. Päätös on lainvoimainen. Etelä-Pohjanmaan maakuntahallitus on päättänyt (20.4.2020 § 44) panna täytäntöön maakuntavaltuuston päätöksen ja kaavan voimaantulosta on kuulutettu 21.4.2020.

Etelä-Pohjanmaan 2.vaihemaakuntakaavan muutoksen kaava-asiakirjat löytyvät seuraavasta osoitteesta:

www.epliitto.fi/maakuntakaavoitus

 

ETELÄ-POHJANMAAN LIITTO

Lisätietoja: Suunnittelujohtaja Antti Saartenoja, puh. 050 3479 845

KUULUTUS

Tiedote