EtusivuAjankohtaistaRajoittamistoimenpiteet jatkuvat 8.2.2021 saakka

Rajoittamistoimenpiteet jatkuvat 8.2.2021 saakka

Ilmajoen kunnan toimenpiteet koronaviruspandemiaan liittyen 8.2.2021 saakka

Tiedotetta päivitetty 15.1.2021

Tapahtumia koskevat ohjeistukset

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on 17.12.2020 kieltänyt tartuntatautilain 58 §:n 1. momentin nojalla alueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset  8.2.2021 saakka.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvien kuntien alueella järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.
Suositukset eivät koske kuntien toimielinten (valtuusto, kunnanhallitus, lautakunnat) kokouksia.

Aluehallintoviraston määräyksen lisäksi Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueellinen toimikunta Nyrkki on antanut vahvoja suosituksia 8.2.2021 saakka.

Nyrkin suosituksen mukaan julkisissa sisätiloissa ja kaikissa yleisötilaisuuksissa suositellaan noudatettavan korkeintaan 10 hengen rajaa, koskee myös yksityistilaisuuksia

Koronaviruksen vaikutus Ilmajoen kunnan toimintaan:

Kasvomaskisuositus

Hallituksen päätöksen mukaan kunnan on huolehdittava, että maskeja on saatavilla kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville ilmaiseksi.
Lähtökohtaisesti jokainen kuntalainen on itse vastuussa omasta kasvomaskin käytöstään, maskien hankkimisesta ja tästä aiheutuvista kustannuksista. Kenenkään taloudellinen tilanne ei kuitenkaan saa muodostua esteeksi suosituksen noudattamiselle. Maskien jakelu perustuu luottamukseen. Kuntalaisen ei tarvitse todistaa vähävaraisuuttaan tai ilmaisen maskin tarvettaan jakelupisteessä.

Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää koronavirustartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön. Kasvomaskien teho perustuu osittain siihen, että mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti.
Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. Ensisijaisen tärkeää on edelleen noudattaa 1-2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.

Kasvomaskien jakelu vähävaraisille tapahtuu toistaiseksi kunnantalon neuvonnasta (Ilkantie 18).  Kertakäyttömaskit on pakattu 10 kpl paketteihin.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille:

• Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei voida välttää.
• Koronavirusnäytteenottoon matkalla olevat henkilöt ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
• Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
• Muissa tilanteissa (esim. yleisötapahtumat), joissa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista.

Lisäksi EPSHP:n sairaanhoitopiiri suosittaa  kasvomaskin käyttöä seuraavissa tilanteissa:

• Toisen asteen oppilaitoksissa syyslukukauden loppuun asti
• Kaikilla julkisilla ja yksityisillä työpaikoilla kaikissa kohtaamisissa ja työpaikalla liikuttaessa
• Sisätiloissa tapahtuvissa kokoontumisissa, esimerkiksi konsertit ja muut musiikkitilaisuudet, teatteriesitykset, elokuvateatterit ja muut esittävän taiteen tilaisuudet
• Jääkiekko-ottelut ja muut yleisölle suunnatut sisätiloissa tapahtuvat urheilutapahtumat
• Kirkkotilaisuudet ja muut uskonnollisten yhteisöjen tilaisuudet• Sisäliikuntatilat muulloin kuin liikuntasuorituksen ja peseytymisen aikana
• Museot, kirjastot, galleriat
• Kaupat, ostoskeskukset, virastot, ym. Asioimistilat. Erityisesti henkilökunnan suojautuminen on keskeistä.
• Sisätiloissa sijaitsevat huvi- ja teemapuistot
• Sisätiloissa järjestettävät kongressit, messut, näyttelyt, ja muut vastaavat tilaisuudet
• Rahapeli- ja vedonlyöntipalveluihin käytettävät tilat• Rajatuissa ulkotiloissa järjestettävät tilaisuudet, joihin kertyy suuri määrä ihmisiä, kuten suuret ulkoilmakonsertit ja festarit
• Työpaikoilla tauoilla huolehditaan turvaväleistä ja käytetään maskia niissä tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida noudattaa

THL suosittaa kasvomaskin käyttöä toisten suojaamiseksi – käsienpesu ja turvavälit ovat tärkeimmät keinot ehkäistä koronatartuntoja

Sosiaali- ja terveyspalvelut

 • Asumisyksiköissä, kuten Puistokoti ja Onnenkoti vierailuissa noudatetaan erityisjärjestelyjä. Muista turvaväli ja hyvä hygienia vierailun aikana, vierailusta on hyvä sopia etukäteen.

JIK Ky:n verkkosivut 


Ilmajoki-hallin, Virkistysuimala Poreen ja Koskenkorvan urheilutalon toiminta 8.2.2021 saakka

Aikuisten joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien suositusta tauottamista suositellaan 8.2.2021 asti.

Yli 20-vuotiaiden harrastustoiminnassa suositellaan, että ajalla 4.12.2020 – 17.1.2021 – 8.2.2021  keskeytetään sisätiloissa tapahtuva joukkue- ja kontaktilajien harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta.  Suositus ei koske sellaista aikuisten harrastustoimintaa, jossa osallistujien turvavälit säilyvät tosiasiallisesti koko harjoituksen ajan.

Mahdollisuuksien mukaan harrastukset kannattaa siirtää ulos.  Rajoitukset eivät koske yksilö- ja ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja 1-divisioonatasoista kilpailu- ja harjoittelutoimintaa sekä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden. Ottelut ja turnaustoiminta suositellaan järjestettäväksi ilman yleisöä. Vanhempia pyydetään poistumaan Ilmajoki-hallin tiloista harrastustoiminnan ajaksi.

Kuntosalit pidetään toistaiseksi avoinna, mutta suosittelemme, että tilassa on enintään 10 henkilöä kerrallaan. Kuntosalissa on putsausvälineitä laitteiden puhdistamiseen käytön jälkeen.

Uimahalli suljetaan  8.2.2021 asti. Varatut vuorot kuten koululaisuinnit, kuntoutustoiminta, seuratoiminta voidaan järjestää suljetuin ovin. Käytännöstä ja toteutusmahdollisuuksista keskustellaan erikseen vuoron varanneiden tahojen kanssa.

Tiloihin tullessa pese tai desinfioi kätesi ja käytä suojamaskia sekä huolehdi turvaväleistä. Vältäthän turhaa oleskelua tiloissamme.

Nuorisotilat

Nuorisotilat pysyvät auki erityisjärjestelyin  8.2.2021 saakka.  Poikkeuksena Seppälän nuorisotalo  tilat aukeavat torstaisin ja perjantaisin vasta kello 13.00, eli koulujen välituntien aikana nuorisotila on suljettu 8.2.2021 saakka.

• Kaikilta kävijöiltä edellytetään maskin käyttöä nuorisotilassa ollessaan (myös alle 15-v). Tällä poikkeuskäytännöllä pyritään tehostamaan kaikkien turvallisuutta.

• Tilanne arvioidaan päivittäin ja muutokset ovat mahdollisia jos tilanne Ilmajoella muuttuu.

Ohjaamo Ilmajoki

Ohjaamo palvelee normaalisti tiistaisin ja torstaisin 11.30-15.30. Tapahtumia on jouduttu perumaan, mutta kevään kesätyörekry toteutetaan poikkeusjärjestelyin. Lisätietoa tulee ohjaamon somekanaville kevään aikana.

Facebook: Ohjaamo Ilmajoki
Instagram: ohjaamoilmajoki

Kirjastopalveluiden järjestäminen 3.12.2020 – 11.1.2021

Kirjastoja suositellaan järjestämään vain lainaustoimintaa, jonka lisäksi kirjaston tiloissa suositellaan noudatettavan korkeintaan 10 hengen rajaa.

Kirjastossa ja omatoimikirjastossa voi käydä pikaisesti lainaamassa, palauttamassa, noutamassa ja tekemässä varauksia. Kaikki kirjaston tiloissa tapahtuvat kokoontumiset ja tapahtumat on peruutettu.

Kirjastoauto kiertää reitillään huomioiden rajoitetun henkilömäärän, joka on kirjastoautossa kolme henkilöä.

Kirjasto suosittaa kasvomaskin käyttöä tiloissaan.

Huom ! Kirjasto on kokonaan suljettuna hyllyremontin vuoksi 18.1. – 31.1.2021.

Ilmajoki-opisto

Torstaista 7.12.2021 lähtien seuraavat toimenpiteet ovat voimassa Ilmajoki-opistossa 17.1.2021 saakka:
Ilmajoki-opistossa kansalaisopiston aikuisten 10 henkilön ryhmät jatkuvat turvavälejä ja hygieniaohjeistuksia noudattaen. Kaikkien tätä isompien ryhmien aloittamista siirretään tapauskohtaisesti 17.1.2021 saakka. Tämän jälkeen opetus jatkuu normaalisti.
Lakisääteiset palvelut turvataan Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeen mukaisesti, eli kuntouttava työtoiminta jatkuu normaalisti.

Musiikkiopistossa, kuvataidekoulussa, käsityökoulussa, tanssikoulussa, näytelmäryhmissä ja muussa lasten ja nuorten (alaikäiset) harrastustoiminnassa 10 henkilön ryhmät jatkuvat turvavälejä ja hygieniaohjeistuksia noudattaen. Kaikkien tätä isompien ryhmien aloittamista siirretään tapauskohtaisesti 17.1.2021 saakka. Tämän jälkeen opetus jatkuu normaalisti.

Opettajat ilmoittavat, jos yksityistunneilla etäopetukseen siirtyminen on mahdollista ja jos opetuksessa siirrytään isompiin tiloihin.
Yleisötilaisuuksia ei järjestetä, kaikki yleisötilaisuudet perutaan / siirretään.

Turvallisuutta lisäävät ohjeet kursseille tuloon:

• pese kädet ennen tunnille tuloa tai käytä käsidesiä
• pidä turvaetäisyydet
• maskisuositus on voimassa, jos et voi pitää turvavälejä
• yleisissä tiloissa vain pikainen asiointi, lapset haetaan vain hakuhetkellä, yleisissä tiloissa oleskelu rajattu max 10 hlöä.

**************************************************************************************************************************

 • Hätätilanteessa soita aina hätänumeroon 112.
 • Päivystysapunumero p. 116117
 • Päivystysavusta saat apua äkillisiin terveysongelmiin ympäri vuorokauden.
  JIK ky:n neuvontapuhelin koronaa varten p. 044 550 2617
  Puhelimeen vastaa JIK ky:n tartuntatautihoitaja ma–pe klo 8.00–15.00.
 • Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin huolipuhelin p. 050 474 2854
  Huolipuhelimeen voit soittaa, jos koronatilanne huolestuttaa ja koet ahdistusta tilanteen takia. Huolipuhelimeen vastaavat henkisen tuen ammattilaiset ma–pe klo 9.00–15.00.
 • Katso JIK -terveyskeskusten ja kiirevastaanoton yhteystiedot

Jos sinulla todetaan koronavirusinfektio, on tärkeää selvittää, mistä olet saanut tartunnan ja ketkä ovat mahdollisesti saaneet sinulta tartunnan. Tätä jäljitystyötä tehdään jatkotartuntojen tunnistamiseksi ja epidemian leviämisen estämiseksi.

Ajankohtaiset

Ajankohtaiset15.1.2021
Ajantasainen latutilanne tulee jatkossa heti ladun teon jälkeen osoitteeseen: http://kartta.latutilanne.fi/
Ajankohtaiset15.1.2021
Tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.
Ajankohtaiset15.1.2021
Tukikohdan toiminta Rengonharjulla on tarkoitus käynnistyä vuoden 2022 lopulla ja se tuo uusia työpaikkoja 15- 20.
Ajankohtaiset15.1.2021
Joukkue tavoittelee mitalia SM-hiihdoissa, jotka kisataan Ristijärvellä 26.-28.3.2021.