Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaTiedote kuntalaisille 1.6.2020

Tiedote kuntalaisille 1.6.2020

Ilmajoen sosiaalipalvelut ja ajankohtaiset muutokset pandemian aikana, 1.6.2020 – 3.7.2020

Työntekijöiden puhelinajat ja puhelinnumerot ovat käytössä normaalisti, tiedot löytyvät kotisivulta.

Ole tarvittaessa yhteydessä omaan työntekijääsi. Käytössäsi on myös Pyydä apua -nappi kotisivuilla.

Muutoksia kiirevastaanottoon 1.6.2020 alkaen JIK Ky

 

Ilmajoki-halli, uimahalli, kuntosali ja Koskenkorvan urheilutalo

Ilmajoki-halli ja virkistysuimala Pore avaavat ovensa 1.6.2020 alkaen. Koskenkorvan urheilutalo viimeistään juhannuksen jälkeen.

Aukioloajat Ilmajoki-hallilla ja Virkistysuimala Poreessa ovat suppeammat aikavälillä 1.6. – 9.8.2020 vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

Koronapandemiasta johtuvista syistä toimimme poikkeavalla tavalla ja pyydämme kävijöitä huomioimaan muutokset käytännöissämme toistaiseksi.

Uimahallin saunat avataan 6.7. alkaen

Nuorisotilat

Nuorisotilat ovat kesätauolla 25.6 alkaen. Seppälän nuorisotalo avaa ovensa normaalisti 11.8 alkaen ja sivukylien nuorisotilat vaihtelevasti elo-syyskuun vaihteessa.
Ohjaamo Ilmajoki on kesätauolla 30.6. – 10.8.2020

Kirjasto aukeaa 1.6.2020

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti kirjastotilat avataan 1.6. hallitusti ja asteittain. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kirjaston kaikki tilat avautuvat asiakkaille myös omatoimi sekä kirjastoauto.

Pääkirjasto on avoinna ma-ke klo 12-19, to klo 12-16 ja pe klo 10-16. Viikoilla 28-32 pääkirjasto on avoinna klo 10-15 ja kirjastoauto ei liikennöi. Omatoimi on avoinna koko kesän klo 7-21.

Jatkamme edelleen noutopalvelu riskiryhmäläisille pääkirjastossa sekä kirjastoautossa. Varaa aineisto ja sovi noudosta joko puhelimitse 044 4191360/pääkirjasto tai 044 4191854 /kirjastoauto sekä s.postilla ilmajoen.kirjasto@ilmajoki.fi.

Asioidessasi kirjastossa huomioi turvaväli henkilökuntaan ja muihin mahdollisiin asiakkaisiin. Älä saavu kirjastoon sairaana ja noudata hygieniamääräyksiä.

Noudatamme toiminnassa viranomaismääräyksiä ja ilmoitamme mahdollisista ohjeistuksen muutoksista kirjaston verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Kunnanvirasto

Palvelee asiakkaita normaalisti, hygieniahuolellisuutta noudattaen.  Etäpalavereita järjestetään tarpeen mukaan. Sähköisten kokousten pitämiseen on mahdollisuus, toteuttamistavasta sovitaan tilanteen mukaisesti ja toimielinkohtaisesti.
Kunnanvirasto on kokonaan suljettuna heinäkuussa 3 viikkoa, 6. – 26.7.2020.

Muuta:

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla toimialueensa kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä.
Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 50 henkilöä, mutta enintään 500 henkilöä, edellyttäen että yleisötilaisuus tai yleinen kokous toteutetaan noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 14.5.2020 antamaa oheista ohjetta.

Lisäksi alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yli 500 henkilön yleisötilaisuus tai yleinen kokous edellyttäen, että:
1. tiloissa on käytettävissä useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita, joiden kaikkien välille on järjestettävä selkeä suojavyöhyke,
2. tilaisuuteen osallistuva yleisö voidaan sijoittaa omille istumapaikoille tai omille alueille enintään 500 henkilön erillisiin katsomolohkoihin tai yleisölle tarkoitettuihin alueisiin, joihin jokaiseen on oltava omat kulkureitit, palvelut (kuten mahdolliset tarjoilupalvelut ja saniteettitilat) sekä tapahtumahenkilökunta,
ja yleisön turvallisuus voidaan varmistaa noudattamalla edellä mainittua opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamaa ohjetta. Tutustu päätökseen (PDF).   Määräys on voimassa 1.7.-31.7.2020.

*******

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla toimialueensa kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 500 henkilöä. Tutustu päätökseen (PDF)

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 500 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 14.5.2020 antamaa ohjetta. Tutustu hygieniaohjeeseen (PDF)  Määräys on voimassa ajalla  1.8.–31.8.2020

Ulkoministeriön tiedote

Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Suomen ulkomaanedustustot päivittävät verkkosivuilleen ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksista matkailuun.

Hallituksen linjaukset rajaliikenteessä 8.7.2020 -tiedotteen mukaan

Valtioneuvoston päätös rajaliikenteen rajoituksista 15.6. lähtien

Kun saavut Suomeen maasta, johon kohdistuu edelleen sisä- tai ulkorajavalvonta, sinun tulee 14 vuorokauden ajan rajoittaa tarpeettomia lähikontakteja ja noudattaa omaehtoista karanteenia.  Noudata THL:n ohjeita.

Miten suojautua koronavirustartunnalta?

Hyvä käsi- ja yskimishygienia on paras tapa ehkäistä koronaviruksen ja kaikkien muidenkin hengitystieinfektioiden aiheuttajien leviämistä.

  • Pese kädet usein huolellisesti vedellä ja saippualla. Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Mikäli vettä ja saippuaa ei ole saatavilla, voi käyttää alkoholipitoista käsihuuhdetta.
  • Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.
  • Suojaa suusi, kun yskit tai aivastat. Käytä esimerkiksi nenäliinaa tai hihaa. Älä yski tai aivasta kämmeneesi tai vapaasti päin muita ihmisiä.

Ohjeita päiväkoti- ja esikouluikäisten lapsien vanhemmille

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt  pidetään toiminnassa.

Terveysviranomaisten ohjeita erityisesti käsihygieniasta tulee noudattaa.
Jos lapsi sairastuu äkilliseen hengitystieinfektioon, ei lapsen tulisi mennä päiväkotiin tai kouluun. Äkillinen hengitystieinfektio tarkoittaa kuumetta, yskää, kurkkukipua ja nuhaa, joihin voi liittyä muita oireita kuten lihaskipua ja päänsärkyä. Tämä on yleinen ohje, joka on voimassa tavallisestikin, mutta koronaviruksen takia sen merkitys korostuu.


Muistutamme edelleen, että asetettuja rajoituksia ja ohjeita on ensiarvoisen tärkeää noudattaa. Toimenpiteiden tarkoituksena on suojata ihmisiä tartunnoilta ja estää tartuntojen leviämistä.

Ilmajoen kunnan johtoryhmä ja koulujen rehtorit sekä JIK Ky:n edustajat jatkavat toimenpiteitä kunnassamme koronavirusepidemian vuoksi. Tilannetta seurataan jatkuvasti ja reagoidaan tarvittaessa muuttuvaan tilanteeseen.

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta löytyy THL:n ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin verkkosivuilta sekä työterveyslaitoksen sivuilta.

Lisätietoa: