EtusivuAjankohtaistaVastaa päihdekyselyyn ja kerro näkemyksesi kuntasi päihdetilanteesta

Vastaa päihdekyselyyn ja kerro näkemyksesi kuntasi päihdetilanteesta

Käytetäänkö kunnassasi liikaa alkoholia tai muita päihteitä? Oletko ollut korona-aikana huolissasi läheisen päihteidenkäytöstä? Päihdetilannekyselyyn voi vastata 11.4.2021 mennessä. Kyselyn tuloksia hyödynnetään kehitettäessä kunnan ehkäisevää päihdetyötä. Kysely toteutetaan kaikissa Etelä-Pohjanmaan kunnissa ja tuloksia hyödynnetään kunnan lisäksi Etelä-Pohjanmaan alueellisessa ehkäisevässä päihdetyössä.

Kyselyyn vastataan nimettömästi ja luottamuksellisesti.

Kuntasi kartoittaa verkossa tehtävällä kyselyllä asukkaidensa näkemyksiä kunnan päihdetilanteesta ja riippuvuuksien hoitomahdollisuuksista. Kaikkia yli 13-vuotiaita kuntalaisia kannustetaan vastaamaan kyselyyn.

Kysymykset koskevat alkoholia, tupakkatuotteita, huumeita ja rahapelaamista. Lisäksi pyydetään havaintoja alaikäisten päihteidenkäytöstä ja koronaepidemian vaikutuksesta päihteidenkäyttöön.

Päihdetilannekysely on osa valtakunnallista, ehkäisevän päihdetyön Pakka-toimintamallia. Verkkokyselyn tuloksia hyödynnetään kunnan ja alueesi terveyden ja hyvinvoinnin edistämistyössä ja ehkäisevässä päihdetyössä. Ajantasainen tieto helpottaa paikallista työtä, jolla pyritään vähentämään alkoholi-, tupakka- ja rahapelihaittoja.

Kyselyn lopussa voi vapaaehtoisesti osallistua kuntasi järjestämään arvontaan. Henkilötietosi eivät yhdisty kyselyssä antamiisi tietoihin. Ilmajoen kunta arpoo seuraavat palkinnot: uimalippuja ja muita Ilmajoen vapaa-aikapalvelujen palkintoja.

Ilmajoen kunnan päihdetilannekysely 2021

Tietoa Pakka-toimintamallista

Ilmajoen kunta

Ajankohtainen

Ajankohtaiset15.4.2021
Otannalla OKM on valinnut kokeiluun Neiron päiväkodin ja Peuralan esiopetusyksikön.
Ajankohtaiset15.4.2021
Haastattelut pidetään keskiviikkona 28.4.2021.
Kuulutukset15.4.2021
Ajankohtaiset13.4.2021
Hypo laati julkisen listauksen Suomen kunnista asuntomarkkinoiden näkymien perusteella.