EtusivuTaksat

Jätemaksutaksa

Jätemaksutaksassa määritellään jätemaksut, jotka peritään asumisessa ja kunnan hallinto- ja palvelutoiminnassa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä. Jätelain mukaan jätemaksujen tulee vastata tarjottua palvelutasoa sekä kannustaa jätteen määrän ja haitallisuuden vähentämiseen ja jätteiden hyödyntämiseen. Kunnallisen jätemaksun kertymästä ja käytöstä on tiedotettava vuosittain asukkaille ja muille jätehuoltopalvelujen käyttäjille.

Lakeuden jätelautakunta on hyväksynyt voimassa olevan jätemaksutaksan 1.1.2022 alkaen kokouksessaan 3.11.2021.

Uusi jätemaksutaksa astuu voimaan 1.6.2022

Lakeuden jätelautakunta hyväksyi Lakeuden Etappi Oy:n toimenpidepyyntöön pohjautuvan jätemaksutaksan muutoksen kokouksessaan 6.4.2022 §11. Taksassa olevia kuljetusmaksuja korotettiin 10 %:lla. Uusi taksa astuu voimaan 1.6.2022.

Lakeuden Etappi Oy esitti jätelautakunnalle jätemaksutaksan muuttamista kuljetusmaksujen indeksikorotustarpeen vuoksi. Jätemaksutaksan muutos koskee kiinteistökohtaisen jätteenkuljetuksen tyhjennysmaksuissa ainoastaan kuljetusmaksuosuutta, jätteenkäsittelymaksuihin ei tule muutosta. Esimerkiksi 240 litran poltettavan jätteen jäteastian tyhjennyshinnassa kuljetusmaksuosuuden korotus 10 %:lla tarkoittaa 5 %:n eli 37 sentin korotusta. Kuljetusmaksujen korotus koskee myös asumisessa syntyvien lietteiden kuljetusmaksuja ja rahtipalvelun maksuja.