Rehtorin palsta

10.8.2020

Kesän jälkeen koulutyö jälleen käynnistyy. Toivottavasti kesäloma on virkistänyt kaikkia ja jaksamme taas opiskella ja opettaa. Säät ovat olleet vaihtelevat. On ollut sekä sadetta että paistetta. Vaihtuvuutta henkilökunnassa on ollut jonkin verran. Uusia seiskaluokkalaisia on kaikkiaan 167. Toivotetaan heidät tervetulleiksi sekä otetaan hyvällä mielellä vastaan.

Koronavirus on edelleen uhkana. Aloitamme lähiopetuksella ja toivottavasti saamme jatkaakin normaalia koulunpitoa. Muutamasta seikasta kaikkien pitää kuitenkin huolehtia. Käsihygienia on tärkeää. Kädet pestään tai käytetään käsidesiä aina ennen oppitunnin alkua. Erityisen tärkeää on pestä kädet huolellisesti ennen ruokailua. Pyritään pitämään luokissa ja käytävillä vähän turvaväliä muihin oppilaisiin. Ainakin elokuun kaikki välitunnit olemme ulkona piha-alueilla, sillä tiedetään, ettei korona tartu helposti ulkona. Tärkeää on myös muistaa, että flunssaisena tai muuten sairaana ei voi tulla kouluun. Toivottavasti nämä varotoimenpiteet riittävät pitämään koronan loitolla.

Muuten käytänteet jatkuvat ennallaan. Useimpien oppilaiden koulu päättyy klo 13.50 iltapäivällä. Joillakin kasi- ja ysiluokkalaisilla voi kuitenkin olla valinnaisaineita klo 14 jälkeen. Koulu päättyy silloin klo 15.30. Vastaavasti näillä oppilailla on sitten jokin lyhyempi koulupäivä.

Edessämme on uusi kouluvuosi. Normaalin opetuksen lisäksi siihen mahtuu erilaisia tapahtumia. Seiskoille järjestetään Kalajaisten leirikoulupäivät ja kasiluokkalaiset pääsevät taidetestaajahankkeen rahoituksella Vaasaan. Koko koulua koskee mm. talviliikuntapäivä helmikuussa.

Haluamme korostaa yhteisöllisyyttä ja koulun hyvää arkea, jotta koulussamme kaikilla olisi hyvä olla. Haluamme olla myös kiusaamista vastustava koulu ja siksi olemme mukana valtakunnallisessa KivaKoulu  –hankkeessa.

Vanhemmilta oppilailta odotan, että he pitävät huolta uusista seiskaluokkalaisista, jotta seiskaluokkalaiset voivat aloittaa kouluvuoden hyvillä mielin pelkäämättä kiusaamista ja isompia oppilaita. Koulu on meidän kaikkien yhteinen työpaikka, jossa opitaan tulemaan toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa sen lisäksi, että täällä opitaan monenlaisia tietoja ja taitoja.

Koulun alkaessa oppilaita on kaikkiaan 488, päätoimisia opettajia 43, sivutoimisia opettajia kolme ja koulunkäynnin ohjaajia 9. Lisäksi työyhteisöömme kuuluvat koulusihteeri, kuraattori, terveydenhoitaja, keittäjät, siivoojat ja talonmies, joiden työ on tärkeää kaikkien viihtyisyyden ja hyvinvoinnin kannalta.

Ari Rousu
rehtori

Jaakko Ilkan koulu

Ollilantie 3C
60800 ILMAJOKI

Yhteystiedot

Rousu Ari

Jaakko Ilkan koulun rehtori