Rehtorin palsta

7.1.2021

Talvi on ollut tähän saakka hyvin lauha, mutta nyt on pakkasta ja sen on ennustettu jatkuvan. Vähän luntakin on maassa. Toivottavasti sitä saadaan lisääkin. Se mahdollistaisi talviset harrastukset: hiihtämisen, luistelun ja laskettelun, pulkkamäkeä unohtamatta.

Koko maailmaa on jo 10 kuukautta vaivannut sitkeä pandemia, korona. Sitä ei ole valitettavasti vielä taltutettu, vaikka ensimmäiset rokote-erät koronaa vastaan ovat saapuneet Suomeenkin. Edellä kerrotun vuoksi joudumme jatkamaan syksyn voimassa olleita poikkeusjärjestelyitä. Tämä tarkoittaa, että kaikki välitunnit vietetään ulkona, ruokailut on hajautettu ruokasalin lisäksi liikuntasaliin, yritetään pitää turvavälejä ja huolehditaan mahdollisimman hyvästä käsihygieniasta. Toivottavasti onnistumme näillä konsteilla pitämään pandemian loitolla siihen asti, kun kaikki saamme rokotteen!

Lukukauden alkaessa oppilaita on 483. Yhdeksäsluokkalaisille lukukausi on ratkaiseva, koska he hakevat jatkokoulutuspaikkoja sillä todistuksella, jonka keväällä saavat. Vaikka oppivelvollisuuslaki muuttui ja oppivelvollisuusikää jatkettiin 18:aan ikävuoteen, ei muutos takaa sitä, että välttämättä pääsee haluamaansa opiskelupaikkaan ja opintolinjalle. Siksi kannattaa edelleen ponnistella. Nyt on vielä aikaa korottaa arvosanoja. Lukioon on keskiarvoraja ja monille ammattikoulun linjoille ei pääse, ellei ole hyvää todistusta.

7. luokkalaisille ja heidän vanhemmilleen järjestetään infotilaisuus valinnaisaineista tammikuun aikana. Koronan vuoksi se pitää järjestää netissä. Toivotaan, että kaikki valinnat voidaan toteuttaa. Valinnat tehdään kasiluokkaa varten ja sitten seuraavana lukuvuonna tehdään valinnat päättöluokalle.

8. luokkalaisten on hyvä muistaa, että valmistautuminen viimeiseen kouluvuoteen alkaa tänä keväänä. Joulun alla 8.luokkalaiset tekivät valinnat 9. luokalle. Useimpien valinnat toteutuvat. Opinto-ohjaajat tiedottavat kevätlukukauden aikana asiasta.

Koulussa ja opinnoissa menestyminen vaatii työtä ja vaivaa. Aloitetaan kevätlukukausi sellaisella asenteella, että hommat hoituvat! Kun tekee parhaansa, se riittää.

Toivotan koko kouluväelle koulutusmyönteistä ja innostavaa kevätlukukautta.

Ari Rousu
rehtori

Jaakko Ilkan koulu

Ollilantie 3C
60800 ILMAJOKI

Yhteystiedot

Rousu Ari

Jaakko Ilkan koulun rehtori