EtusivuTehtävät ja toimintaSaavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee www.lakeudenjatelautakunta.fi-sivustoa. Lakeuden jätelautakunnan verkkosivusto on toteutettu ISO/IEC 40500:2012 standardin vaatimusten mukaisesti (WGAC 2.0, taso AA). Yleisen verkkopalvelun toimivuuden kannalta tilanne on siis hyvä. Alla on listaus erillisistä toteutuksista, jotka eivät kuitenkaan täytä saavutettavuuskriteereitä:

  • Sivuston PDF-tiedostot, joissa on puutteita muun muassa kuvien vaihtoehtoisissa teksteissä sekä taulukoiden otsikoinneissa. PDF-tiedostot pyritään uudistamaan saavutettavaksi vuoden 2021 aikana.
  • Sähköiset lomakkeet. Lomakkeet pyritään uudistamaan saavutettavaksi vuoden 2021 aikana.

Saavutettavuusselosteen laatiminen

Lakeuden jätelautakunnan sivut on julkaistu 17.3.2020. Tämä seloste on laadittu 25.9.2020 ja sitä on päivitetty 29.9.2020. Seloste perustuu julkaisujärjestelmän toimittajan arvioon sekä WAVE- ja Google Lighthouse testausohjelmalla sisäisesti suoritettuun tarkastukseen.

Palaute ja yhteystiedot

Lakeuden jätelautakunnan verkkosivuston saavutettavuudesta voi antaa palautetta osoitteeseen jatelautakunta@ilmajoki.fi. Ei-saavutettavia sisältöjä voi pyytää saavutettavassa muodossa.

Saavutettavuuskantelu ja saavutettavuusselvityspyyntö

Mikäli saat saavutettavuuspalautteeseen epätyydyttävän vastauksen Lakeuden jätelautakunnalta tai et saa pyydettyä sisältöä saavutettavassa muodossa, voit tehdä sivustosta saavutettavuuskantelun tai saavutettavuusselvityspyynnön. Suomessa saavutettavuutta valvoo Etelä-Suomen aluehallintovirasto (ESAVI). ESAVIn Saavutettavuusvaatimukset.fi -sivuilla on ohjeet ja osoitteet ilmoituksen tekemiseen.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puh. 0295 016 000 (vaihde)