Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaHaku perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan 2024-25

Haku perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan 2024-25

Ilmajoen kunnan perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen (1. ja 2.) vuosiluokkien oppilaille sekä erityisoppilaille vuosiluokilla 3.-9., jos he kuuluvat kehitysvammalakiin perustuvan erityishuolto-ohjelman piiriin.

Ryhmän muodostuminen ja valintaperusteet

Aamu- ja/tai iltapäivätoiminnan järjestämiseksi ja ryhmän muodostumiseksi on vähintään yhdeksällä (9) lapsella oltava syyslukukauden alusta alkaen jatkuva ja säännöllinen aamu- ja/tai iltapäivätoiminnan tarve. Lisäksi ryhmän muodostumisen edellytyksenä on toimintaan osoitetut riittävät määrärahat. Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää kevään 2024 kuluessa lopullisista aamu- ja iltapäivätoiminnan toimipaikoista toimintasuunnitelman puitteissa.

Mikäli toimintapaikkaa kohti tulee enemmän hakijoita kuin on tarjota paikkoja, etusijalla ovat oppilaat, joilla on asiantuntijan lausunto aamu- ja/tai iltapäivätoiminnan tarpeesta, 1. vuosiluokan oppilaat sekä 2.-9. lk:n oppilaat, jotka kuuluvat erityishuolto-ohjelman piiriin. Tarvittaessa käytetään arvontaa. Päätös toimintaan ottamisesta ja hakemuksen mukaisen toimintamaksun vahvistamisesta pyritään lähettämään kesäkuun loppuun mennessä.

Toiminnasta perittävät maksut

Aamu- ja iltapäivätoiminnan asiakasmaksut voivat muuttua nykyisestä myös kesken toimintakauden. Maksut ovat 1.8.2023 alkaen seuraavat:

 • 1-10 päivää kuukaudessa tarvitsevalle 80 euroa kuukaudessa.
 • Yli 10 päivää kuukaudessa tarvitsevalle 154 euroa kuukaudessa.

Toimintaan haetaan ajalla 5.2. – 22.2.2024 ensisijaisesti sähköisesti Wilmassa.

 1. Kirjaudu Wilmaan omilla tunnuksilla
 2. Klikkaa yläpalkissa ”Hakemukset ja päätökset” välilehteä
 3. valitse oikeassa yläkulmassa ”Tee uusi hakemus”
 4. klikkaa ”Hakemus aamu- ja iltapäivätoimintaan lv 2024-2025”
 5. Talleta hakemus.

Koskenkorvan koulun tulevien esioppilaiden apip-haku

Toimintaan haetaan ajalla 5.–22.2.2024 ensisijaisesti sähköisesti Wilmassa.

 1. Kirjaudu Wilmaan omilla tunnuksilla
 2. klikkaa yläpalkissa ”Hakemukset ja päätökset” välilehteä
 3. valitse oikeassa yläkulmassa ”Tee uusi hakemus”
 4. klikkaa ”Koskenkorvan koulun esiopetuksen hakemus aamu- ja iltapäivätoimintaan 2024-2025”.
 5. Talleta hakemus.

Hakemisessa käytetään esiopetukseen ilmoittautumisen yhteydessä saatuja Wilman käyttäjätunnusta salasanoineen. Tarvittaessa Ilmajoen kunnan aamu- ja iltapäivätoiminnan sivuilta löytyy sähköinen hakemus ja saatavilla on myös paperisia hakulomakkeita.

Lisätietoja: sivistystoimisto@ilmajoki.fi tai puh. 044-4191 488 / Anu Huhta-Koivisto aamu- ja iltapäivätoiminnan koordinaattori