Hyppää sisältöön
EtusivuAsuminen ja ympäristöPuistot ja yleiset alueet

Puistot ja yleiset alueet

Ilmajoelta löytyy yli 70 julkisessa käytössä olevaa liikuntapaikkaa, 25 leikkipuistoa, 15 reitistöä ja kaksi yleistä uimarantaa.

Ylläpito

Puistot

Ilmajoen kunta huolehtii, että puistot pidetään hoitoluokituksen mukaisesti viihtyisinä ja siisteinä. Myös leikkipaikat pidetään puhtaina ja turval­lisina. Samoin Konnanmontun ja Kalajaisjärven uimarannat.

Pyydämme ilmoittamaan meille välittömästi mahdollisista puut­teista ja korjaus­tarpeista.

Urheilualueet

Urheilupaikkojen kunnossapidolla turvataan kuntalaisille vähintään tyydyttävät liikuntamahdollisuudet sekä hyvät suorituspaikat kilpaurheilulle.

Kilpapesäpallo keskitetään pesäpallokentälle, vanhalle urheilukentälle sekä Laidunalueen nuorisopesäpallokentälle, Honkalanmäen yleisurheilukentälle yleisurheilu ja kilpajalkapallo sekä Laidunalueen kentille jalkapallon harjoittelu. Muut kentät toimivat kyläkenttinä.

Palonkylän, Kalajaisjärven ja Santavuoren kuntoradat sekä Seinäjoki-Ilmajoen esteetön elämysreitti toimivat sekä kunto- että hiihtoratana. Samoin valaistu ja esteetön elämysliikuntareitti.

Talviaikaan luistelun harrastajille luodaan tyydyttävät olosuhteet keskustaajamaan. Eri koulupiireissä avustetaan omatoimista luistelualueiden hoitoa, sekä avustetaan kyläkenttien hoitoa yhteistyössä liikuntatoimen kanssa.

Metsät

Kunnan metsät hoidetaan taloudellisesti hyväksytyn met­sä­suun­ni­telman 2016-2025 mukaan.

Romuautot

Kunta on velvollinen huolehtimaan romuajoneuvojen siirtämisestä alueellaan, jos romuajoneuvon haltija laiminlyö jätelain mukaisen velvollisuuden. Lain mukaan kunnalla on oltava varasto romuautojen säilytystä ja muuta käsittelyä varten.

Yksityiseltä alueelta siirto säilytykseen voi tapahtua vain alueen haltijan perustellusta pyynnöstä.

Yhteystiedot

Rinta Markku

kunnossapitomestari

Saarinen Sari

rakennuttajainsinööri

Alatalo Jari

kunnallistekniikan päällikkö