Hyppää sisältöön

Ilmajoen kunnan viljelypalstojen vuokraus

Ilmajoen kunta vuokraa maksutta kuntalaisten käyttöön 20 puutarhapalstaa Oksimäen alueelta. Ajatuksena on tuottaa iloa ja hyötyä asukkaille. Yhden pienviljelypalstan koko on 10 m x 10 m. Palstailijat vastaavat itse oman maan muokkauksesta.

Palsta vaatii jonkin verran sitoutumista. Kesäreissuja se ei kuitenkaan estä, sillä eniten kasvimaa vaatii työtä keväällä. Työ kuitenkin kannattaa, sillä yhdeltä aarilta saa esimerkiksi kaksisataa kiloa perunaa tai vaikka koko kesäksi leikkokukat maljakkoon.

Puutarhapalstaa haetaan täyttämällä alla oleva lomake alkavan satokauden maaliskuun loppuun mennessä. Mikäli varauksia saapuu määräaikaan mennessä enemmän kuin palstoja on tarjolla, palstat arvotaan. Varaamalla palstan varauksen tekijä sitoutuu seuraaviin ehtoihin, joilla Ilmajoen kunta luovuttaa käyttöoikeuden viljelypalstaan:

Ilmajoen kunnan viljelypalstojen vuokraehdot

 1. Vuokra-aika on voimassa viljelykauden kerrallaan. Vuokralaisella on etuoikeus palstan vuokraamiseen seuraavaksi kaudeksi. Palstan jatkokäytöstä tulee ilmoittaa vuosittain helmikuun loppuun mennessä, puhelinnumero 0444191861 tai sähköposti: sonja.pitkajarvi@ilmajoki.fi. Tämän jälkeen mahdolliset vapautuvat palstat annetaan uudelleen varattavaksi.
 2. Vuokranantajalla on oikeus tarkistaa vuokraehtoja tarvittaessa viljelykausittain. Viljelypalsta vuokrataan ainoastaan ilmajokisille tai Ilmajoen kunnan työntekijöille.
 3. Vuokranantaja ei vastaa viljelytuotteiden häviämisestä eikä muustakaan vuokralaisen omaisuuteen kohdistuvasta vahingosta.
 4. Palstan koko on yksi aari (10 m x 10 m) ja sen sijainti selviää vuokraajalle sähköpostiin lähetettävästä kartasta.
 5. Palstalla voidaan viljellä yksi- ja monivuotisia vihannes-, yrtti- ja kukkakasveja. Puuvartisten kasvien (kuten marjapensaat) viljely on kielletty. Vuokraaja vastaa maan muokkaamisesta palstalla.
 6. Palstalla ei saa olla rakennuksia tai aitoja. Viljelytoimenpiteenä voi käyttää harsoja.
 7. Viljelyssä ei saa käyttää kemiallisia kasvinsuojelu- tai torjunta-aineita. Rikkaruohot on kitkettävä sekä mahdollisesti viljelemättömän palstan osan kasvusto tulee pitää alle 20 cm korkeana ja vapaana rikkakasveista.
 8. Käyttäjän tulee huolehtia palstansa sekä palstan ympäristön siisteydestä. Palstalta peräisin oleva kompostoituva jäte on kompostoitava palstalla. Palstalta ei saa kuljettaa pois maa-aineista. Vuokralainen vastaa sekajätteiden kuten roskien kuljettamisesta pois palstalta. Vuokranantajalla on oikeus periä vuokralaiselta kulut, jotka vuokralainen aiheuttaa tämän sopimuksen sääntöjen vastaisella toiminnalla, mm. ylimääräisestä siivouksesta aiheutuvat kulut.
 9. Alueella ei ole vesijohtoa, mutta viereisestä avo-ojasta voi nostaa kasteluvettä. Lisäksi vuokraaja voi kerätä palstallaan sadevettä.
 10. Avotulen teko palsta-alueella on kielletty.
 11. Mikäli vuokratun palstan viljelytoimia ei ole aloitettu eikä viiveestä ole ilmoitettu 15.6. mennessä, on vuokranantajalla oikeus purkaa vuokrasopimus, periä 30 euron sakkomaksu ja vuokrata palsta uudelleen.
 12. Mikäli kunta joutuu ottamaan palsta-alueen muuhun käyttöön, irtisanomisaika on yksi vuosi.
 13. Kunta ei vastaa alueella syntyneistä vahingoista eikä järjestelyistä muuta kuin luovuttamalla maan viljelyskäyttöön kesän ajaksi. Alueella olevat palstailijat sopivat keskenään yhteisistä järjestelyistä ja mahdollisista vahingonkorvauksista.

Hakulomake

Viljelypalstan haku
Olen *
*

Viljelypalstojen sijainti