Vapaat tontit Neirossa Ilmajoella

Neiron alue on maatalousvaltainen, teiden varsille nauhamaisesti sijoittuva tiivis kyläyhteisö.  Asutus muodostuu omakotitaloista. Luonnonläheinen Neiro kuuluu Ilmajoen itäiseen alueeseen, joka on sijainniltaan loistava sekä Seinäjokeen että Ilmajokeen nähden. Ilmajoen keskustaan ajaa 10 minuutissa (10 km), Seinäjoen keskustaan 16 minuutissa (14 km) ja Rovekseen 12 minuutissa (14 km).

Tiesitkö Postinumeroalueella 60760 asukkaiden keski-ikä on 41 vuotta ja alle 16-vuotiaita lapsia on 225 (Tilastokeskus 2018).

Palvelut

Tonteilta on noin kilometrin matka Neiron päiväkodille ja koululle, jotka sijaitsevat samassa pihapiirissä. Pojanluomalla toimii myös seurakuntatalo lasten päiväkerhoineen. Kirjastoauto kulkee kaksi kertaa viikossa.

Etäisyydet Neiron tonteilta

  • Neiron koulu 1,2 km
  • Lähin päiväkoti: Neiron päiväkoti 1,2 km
  • Ilmajoen Keskustan monipuoliset palvelut noin 10 kilometrin päässä, Seinäjoen 14 km päässä

Ilmajoki on erityisesti lapsiperheiden suosiossa, siksi meillä on Etelä-Pohjanmaan nuorimmat asukkaat. Onnellinen lapsuus taataan maakunnan parhailla lasten, nuorten ja perheiden palveluilla, joiden tuottamiseen olemme sitoutuneet kuntastrategiassamme.

Harrastusmahdollisuudet

Kylältä löytyy muun muassa seurantalo, urheilukenttä, koulun liikuntasali, tenniskenttä sekä valaistu pururata. Kylän erikoisuus on kansainvälinen laulukoulu.

Rakennuspaikkoja

Neiron ykkösalue sijaitsee Kontiotien koillispuolella. Kunta on rakentanut alueen kunnallistekniikan ja kuivatusjärjestelmän valmiiksi. Jatkossa kunta vastaa Neiron hulevesien poisjohtamisesta oheisen kartan mukaisesti. Kiinteistön omistajat puolestaan vastaavat tienpidosta yhteisvastuullisesti.

Neiron alue on suunniteltu kylämäiseksi siten, että lähes jokaiseen tonttiin kuuluu metsäaluetta tuomaan väljyyttä ja antamaan omaa reviiriä asukkaille. Neiron ykkösalueen ajantasainen tonttitilanne löytyy tonttikartalta.  Alue laajenee vuonna 2022. Tonttihaun käynnistymisestä kakkosalueelle tiedotetaan erikseen.

Ilmajoki on hyvä paikka kun perhe kasvaa!

Tonttitiedustelut

Suvanto Sonja

markkinointiasiantuntija

Ajankohtaista

Ajankohtaiset15.10.2021
Onneksi aina ei tarvitse lähteä kauas nähdäkseen hienoja paikkoja ja löytääkseen kivaa tekemistä.
Asuminen ja ympäristö13.10.2021
Ajankohtaiset6.8.2021
Jätä sähköinen hakemuksesi 22.8.2021 mennessä.