Vapaat tontit Neirossa Ilmajoella

Neiron alue on maatalousvaltainen, teiden varsille nauhamaisesti sijoittuva tiivis kyläyhteisö.  Asutus muodostuu omakotitaloista. Luonnonläheinen Neiro kuuluu Ilmajoen itäiseen alueeseen, joka on sijainniltaan loistava sekä Seinäjokeen että Ilmajokeen nähden. Ilmajoen keskustaan ajaa 10 minuutissa (10 km), Seinäjoen keskustaan 16 minuutissa (14 km) ja Rovekseen 12 minuutissa (14 km).

Tiesitkö Postinumeroalueella 60760 asukkaiden keski-ikä on 41 vuotta ja alle 16-vuotiaita lapsia on 225 (Tilastokeskus 2018).

Palvelut

Tonteilta on noin kilometrin matka Neiron päiväkodille ja koululle, jotka sijaitsevat samassa pihapiirissä. Pojanluomalla toimii myös seurakuntatalo lasten päiväkerhoineen. Kirjastoauto kulkee kaksi kertaa viikossa.

Etäisyydet Neiron vapailta tonteilta

  • Neiron koulu 1,2 km
  • Neiron päiväkoti 1,2 km
  • Ilmajoen Keskustan monipuoliset palvelut noin 10 kilometrin päässä, Seinäjoen 14 km päässä

Ilmajoki on erityisesti lapsiperheiden suosiossa, siksi meillä on Etelä-Pohjanmaan nuorimmat asukkaat. Onnellinen lapsuus taataan maakunnan parhailla lasten, nuorten ja perheiden palveluilla, joiden tuottamiseen olemme sitoutuneet kuntastrategiassamme.

Harrastusmahdollisuudet

Kylältä löytyy muun muassa seurantalo, urheilukenttä, koulun liikuntasali, tenniskenttä sekä valaistu pururata. Kylän erikoisuus on kansainvälinen laulukoulu.

Rakennuspaikkoja

Rakentamiseen osoitettu alue sijaitsee Kontiotien koillispuolella. Kunta on rakentanut alueen kunnallistekniikan ja kuivatusjärjestelmän valmiiksi. Jatkossa kunta vastaa Neiron hulevesien poisjohtamisesta oheisen kartan mukaisesti. Kiinteistön omistajat puolestaan vastaavat tienpidosta yhteisvastuullisesti.

Neiron alue on suunniteltu kylämäiseksi siten, että lähes jokaiseen tonttiin kuuluu metsäaluetta tuomaan väljyyttä ja antamaan omaa reviiriä asukkaille. Tontit ovat isoja. Koko vaihtelee 3 986 neliöstä 12 646 neliöön (keskimäärin 7 400 m2). Hintahaitari on 15 186–30 174 € (keskimäärin 22 000 €).

Ilmajoki on hyvä paikka kun perhe kasvaa!

Tonttitiedustelut

Suvanto Sonja

projektipäällikkö/kiinteistösihteeri

Ajankohtaista

Ajankohtaiset15.1.2021
Vain kahdessa eteläpohjalaisessa kunnassa väkiluku kasvoi viime vuonna. Ilmajoella väki lisääntyi 20 henkilöllä.
Ajankohtaiset14.12.2020
Omakotitontteja on myyty tänä vuonna 22 kappaletta. Myytyjen tonttien lisäksi varauksessa on 34 tonttia.
Ajankohtaiset11.12.2020
Carunan karttapalvelusta näet sähköverkkotyömaan aikataulun, kaivuureitin ja urakoitsijan yhteystiedot.
Ajankohtaiset21.10.2020
Olemme julkaisseet oppaan, jossa vastaamme rakentamista harkitsevien usein kysymiin kysymyksiin.