Hyppää sisältöön

Vapaat tontit Koskenkorvalla Ilmajoella

Koskenkorva sijaitsee valtatie kolmosen ja kantatie kuusseiskan välissä, Kyrönjoen varressa. Kunnan tonteilta ajaa Ilmajoen keskutaan 10 minuutissa ja Seinäjoelle 19 minuutissa. Kylässä on asukkaita noin 2 200. Maasto on maaseutumaista peltoaukeaa, jonka näkyvimmät maamerkit ovat Santavuori ja Altian tehtaat.  Asutus on pääosin omakotitaloja, mutta Koskenkorvalla on myös rivitalo- ja kerrostaloasutusta.

Tiesitkö Koskenkorvan postinumeroalueella 61330 asukkaiden keski-ikä on 44 vuotta ja alle 16-vuotiaita lapsia on 369 (Tilastokeskus 2018).

Palvelut

Koskenkorvalla on hyvät peruspalvelut. Molemmin puolin jokea ovat toiminnassa alakoulut Koskenkorvan koulu ja Västilän koulu. Kylältä löytyy myös Päivätien päiväkoti ja nuorisotalo sekä seurakuntatalo. Kirjastoauto kulkee kolme kertaa viikossa. Lisäksi kaupalliset palvelut ovat hyvät, sillä kylältä löytyy oma apteekki, kauppa, posti, huoltoasema, pankkiautomaatti, grilli, pizzeria, matkahuolto, useita parturikampaamoita sekä matkailuyrityksiä.

Etäisyydet Korvaharju-Piirtolan vapailta tonteilta:

  • Koskenkorva koulu 300 m
  • Lähin päiväkoti: Päivätien päiväkoti 2,8 km
  • Koskenkorvan nuorisotalo 3 km
  • Koskenkorvan keskustan palvelut 2,4 km, Ilmajoen Keskustan palvelut 10 km

Etäisyydet Västilän tonteilta:

  • Västilän koulu 500 m
  • Lähin päiväkoti: Päivätien päiväkoti 800 m
  • Koskenkorvan nuorisotalo 500 m
  • Koskenkorvan keskustan palvelut 300 m, Ilmajoen Keskustan palvelut 8,8 km

Ilmajoki on erityisesti lapsiperheiden suosiossa, siksi meillä on Etelä-Pohjanmaan nuorimmat asukkaat. Onnellinen lapsuus taataan maakunnan parhailla lasten, nuorten ja perheiden palveluilla, joiden tuottamiseen olemme sitoutuneet kuntastrategiassamme.

Harrastusmahdollisuudet

Kylässä on monipuoliset harrastusmahdollisuudet aina joogasta partioon. Koskenkorvan koulun yhteydessä on monitoimisali, jossa on hyvä välineistö. Myös Västilän koulun liikuntasali ja urheilukenttä ovat ahkerassa käytössä. Koululla on arki-iltaisin monenlaista toimintaa: kerhoja, kansalaisopiston kursseja sekä jumppaa, lentopalloa, sählyä ja muuta liikuntaa.

Oma urheilukenttä Honkalanmäellä mahdollistaa monipuolisen toiminnan eritasoisille ryhmille. Koskenkorvalla on yksi Suomen parhaista pesäpallokentistä, jossa kesällä saadaan seurata Superpesistä.

Virkistäytymiseen sopii myös rakennettu koskiympäristö ja kyläseuran ylläpitämä Laidunalue veneenlaskupaikkoineen, grillikotineen ja rantasaunoineen. Konnanmontulla on yleinen uimaranta ja Santavuorella hyvät ulkoilureitit muun muassa 33 kilometriä pitkä Ilkan polku sekä näkötorni.

Rakennuspaikkoja

Kunnan tontteja on tarjolla aivan keskustan tuntumasta Västilän alueelta sekä Korvaharju-Piirtolan alueelta. Molemmat alueet sijaitsevat viihtyisässä pelto- ja puistomaisemassa. Tontien koko vaihtelee 1 005 neliöstä 2 730 neliöön. Hintahaitari on 0,67–6 €/neliö.

ilmakuva koskenkorvalta

Ilmajoki on hyvä paikka kun perhe kasvaa!

päiväkodin lapsi telineessä

Tonttitarjonnan lisäksi tutustu myös lapsiperheiden palveluihin

Olemme sitoutuneet tuottamaan maakunnan parhaat lasten, nuorten ja perheiden palvelut.