ilmakuva koskenkorvalta

Vapaat tontit Koskenkorvalla Ilmajoella

Koskenkorva sijaitsee valtatie kolmosen ja kantatie kuusseiskan välissä, Kyrönjoen varressa. Kunnan tonteilta ajaa Ilmajoen keskutaan 10 minuutissa ja Seinäjoelle 19 minuutissa. Kylässä on asukkaita noin 2 200. Maasto on maaseutumaista peltoaukeaa, jonka näkyvimmät maamerkit ovat Santavuori ja Altian tehtaat.  Asutus on pääosin omakotitaloja, mutta Koskenkorvalla on myös rivitalo- ja kerrostaloasutusta.

Palvelut

Koskenkorvalla on hyvät peruspalvelut. Molemmin puolin jokea ovat toiminnassa alakoulut Koskenkorvan koulu ja Västilän koulu. Kylältä löytyy myös Päivätien päiväkoti ja nuorisotalo sekä seurakuntatalo. Kirjastoauto kulkee kolme kertaa viikossa. Lisäksi kaupalliset palvelut ovat hyvät, sillä kylältä löytyy oma apteekki, kauppa, posti, huoltoasema, pankkiautomaatti, grilli, pizzeria, matkahuolto, useita parturikampaamoita sekä matkailuyrityksiä.

Harrastusmahdollisuudet

Kylässä on monipuoliset harrastusmahdollisuudet aina joogasta partioon. Koskenkorvan koulun yhteydessä on monitoimisali, jossa on hyvä välineistö. Myös Västilän koulun liikuntasali ja urheilukenttä ovat ahkerassa käytössä. Koululla on arki-iltaisin monenlaista toimintaa: kerhoja, kansalaisopiston kursseja sekä jumppaa, lentopalloa, sählyä ja muuta liikuntaa.

Oma urheilukenttä Honkalanmäellä mahdollistaa monipuolisen toiminnan eritasoisille ryhmille. Koskenkorvalla on yksi Suomen parhaista pesäpallokentistä, jossa kesällä saadaan seurata Superpesistä.

Virkistäytymiseen sopii myös rakennettu koskiympäristö ja kyläseuran ylläpitämä Laidunalue veneenlaskupaikkoineen, grillikotineen ja rantasaunoineen. Konnanmontulla on yleinen uimaranta ja Santavuorella hyvät ulkoilureitit muun muassa 33 kilometriä pitkä Ilkan polku sekä näkötorni.

Rakennuspaikkoja

Kunnan tontteja on tarjolla aivan keskustan tuntumasta Västilän alueelta sekä Korvaharju-Piirtolan alueelta. Molemmat alueet sijaitsevat viihtyisässä pelto- ja puistomaisemassa. Tontien koko vaihtelee 1 005 neliöstä 2 730 neliöön. Hintahaitari on 0,67–6 €/neliö.

 

Ilmajoki on hyvä paikka kun perhe kasvaa!

Tonttitiedustelut

Suvanto Sonja

projektipäällikkö/kiinteistösihteeri

Ajankohtaista

Ajankohtaiset18.6.2020
Poikkeuksellisesta keväästä huolimatta Ilmajoen kunnan tonttirintamalla on ollut ennätysvilkasta.
Ajankohtaiset6.3.2020
Vielä löytyy vapaita tontteja uusilta alueiltamme Ahonkylän Aurinkoniitystä, Keskustan Laidunalueelta ja Neirosta.