Hyppää sisältöön
miehet soittavat haitaria

Kansalaisopisto

Kansalaisopisto tarjoaa kuntalaisille monipuolisia harrastus- ja opiskelumahdollisuuksia muun muassa musiikin, kielten, kädentaitojen, taiteen ja liikunnan parissa. Ilmajoki-opistossa opiskelee 5 000 kurssilaista vuosittain. Opetuspisteitä on useita eri puolilla Ilmajokea.

 

 

Usein kysytyt kysymykset

Ilmoittautuminen alkaa ke 23.8.2023 klo 16.30
sähköisesti netissä tai puhelimitse 044 4191 370 tai paikan päällä klo 16.30- 18.00 jatkuen tämän jälkeen arkisin toimiston aukioloaikoina.

Ilmoittautuessasi tarvitset kurssin koodin ja henkilötietosi. Tietosi tallennetaan kurssien ja ryhmien hallintajärjestelmän henkilötietokantaan, HelleWiin (lue tietosujaseloste).

Huomioi seuraavat asiat kun ilmoittaudut!
1. Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun, joka laskutetaan.
Ilmoittautumisen peruminen on tehtävä 7 päivää ennen kurssin alkua toimistoon tai ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Perumatta jätetystä ilmoittautumisesta laskutamme koko opintomaksun. Kurssille tulematta jättäminen ei ole peruutus.
2. Kurssimaksuja ei palauteta. Pyynnöstä annettava opiskelutodistus maksaa 5 € / lukuvuosi.
3. Kurssimaksu laskutetaan lähtökohtaisesti täytenä. Opiskelijasta riippumattomista syistä peruuntuneen yhden opetuskerran tunnit lukukaudessa jätetään korvaamatta.
4. Opistosta otetaan yhteyttä vain, jos kurssi peruuntuu tai olet saanut opiskelijapaikan varasijalta.
5. Opintovälineet ja -materiaalin (myös kopiot) opiskelijat maksavat itse.
6. Jatkuva ilmoittautuminen toimistoon, opiston seuraaviin ryhmiin on: lasten ja nuorten kuvataide – käsityö- ja tanssikoulu, lasten ja aikuisten piano, yksinlaulu ja kelloryhmä. Ensimmäisellä kerralla ryhmän alkaessa ilmoittautuvat edellä mainituissa ryhmissä lukuvuonna 2022-2023 mukana olleet. Mahdollisesti vapautuville paikoille otetaan uusia opiskelijoita jonosta.
7. Kansalaisopiston lukuvuosi alkaa pääsääntöisesti viikolla 37-38. Syysloma on viikolla 42 ja hiihtoloma viikolla 9. Kiirastorstaina ei ole opetusta.

Maksuvälineeksi hyväksymme Smartum setelit, Tyky kuntoseteli+ ja ePassin, joita vastaanotetaan vain toimistossa, alkaen 23.8.2023. Maksu, seteleillä tai sähköisesti, on suoritettava viimeistään kurssin alkamispäivänä. Opistolla ei ole kortinlukijaa. Setelien on oltava voimassa kurssin alkamisvuonna 31.12. asti. Mikäli setelit eivät kata koko opintomaksua, laskutamme vähintään 10 €/ kurssi. Missään olosuhteissa emme palauta rahaa kulttuuriseteleistä. Jos opisto peruu kurssin, joka on maksettu näillä kohdennetuilla seteleillä, maksun voi siirtää meneillään olevan lukuvuoden toiselle kurssille.

SmartumPay- ja Edenred Pay -mobiilimaksut: Kirjoita maksaessasi viestikenttään kurssin nimi ja koodi. Lähetä etänä suoritetun maksun kuitti osoitteeseen Ilmajoki-opisto@ilmajoki.fi, jotta saamme maksun kohdistetuksi juuri Sinulle ja haluamallesi kurssille. Voit suorittaa maksun myös asioidessasi toimistollamme, jolloin näytät kuittisi puhelimesi näytöltä.

Ilmajoen kansalaisopisto toimii yhteistyössä Ystävänkorttitoiminnan kanssa. Ystävänkortti mahdollistaa ystävän/tukihenkilön pääsyn kehitysvammaisen kanssa maksutta vapaa-ajan harrastuksiin Ilmajoen kansalaisopiston kursseille ja luennoille.

Ilmajoen kunta on tapaturmavakuuttanut opiston opiskelijat opiston järjestämissä kokoontumisissa. Vakuutus kattaa kaikki, joiden kotikunta on Suomessa.

Opetushallitus on myöntänyt Ilmajoki-opistolle vapaan sivistystyön opintoseteliavustusta, joka on tarkoitettu aikuisopiskeluun vapaan sivistystyön tutkintoon johtamattomassa koulutuksessa.
Opintoseteliavustusta voi saada omasta pyynnöstä (yli 16 v.) Ilmajoen kunnan asukas, joka on työtön, eläkettä saava henkilö, joka ei ole ansiotyössä, henkilö, jolla ei ole perusopetuksen jälkeistä koulutusta ja joka ei kuulu laajennetun oppivelvollisuuden piiriin, maahanmuuttaja
(ei turvapaikanhakija) tai henkilö, jolla on oppimisvaikeuksia. Kehitysvammaisille ja oppimisvaikeuksia
kokeville suunnatun opetustoiminnan kurssimaksut katetaan avustuksen avulla.
Oikeus opintoseteliavustukseen on pyynnöstä todistettava. Opintoseteliavustus ei koske yksilötunteja.
Opiskelija voi saada avustuksen vain yhteen kurssiin lukuvuoden aikana, varaukset on tehtävä syksyllä. Opintoseteliavustusta jaetaan, kunnes saatu määräraha on käytetty. Opintosetelin hakeminen tapahtuu ilmoittautumalla 000100 OPINTOSETELIN JONOTUS –kurssille.
Kurssille ilmoittaudutaan kuten muillekin kursseille ilmoittautumisen avautuessa 23.8.2023 klo 16.30. Opintoseteliavustus on 50 % opintomaksusta.

Ilmajoki-opisto

Ilkantie 17
60800 Ilmajoki

ilmajoki-opisto@ilmajoki.fi

etunimi.sukunimi@ilmajoki.fi

Yhteystiedot

Ilmonen Minni sij. Goman Seppo

Ilmajoki-opiston rehtori

Kulttuuritoimi

Finne Nina

toimistosihteeri

Neirola Anita

iltavahtimestari / Ilmajoki-opisto koulunkäynninohjaaja / Jaakko Ilkan koulu

Kivimäki Tuula

taiteen perusopetus ja tekstiilityö / Ilmajoki-opisto

Palomäki Timo

tekninen työ / Ilmajoki-opisto

Toimiston aukioloajat

Ma–Pe klo 13–15

Iltavahtimestari

Ma–To klo 17.30–19