Hyppää sisältöön
päiväkodin lapsia keinumassa Neiro

Hoitoaikojen ilmoittaminen

Hoitopäivät ja -ajat on ilmoitettava viikoksi etukäteen viimeistään edeltävän viikon tiistaina klo 12.00 mennessä sähköisen järjestelmän kautta. Hoitoajat voi ilmoittaa pidemmällekin ajalle, mikäli ne ovat tiedossa.

Tämän jälkeen muutokset hoitoaikoihin ilmoitetaan tekstiviestillä suoraan lapsen varhaiskasvatuspaikan hoitoryhmään. Hoitoajat tulee ilmoittaa aina kokonaisina kalenteriviikkoina maanantaista perjantaihin (vuorohoidossa maanantaista sunnuntaihin).

Jos hoitoaikoihin tulee äkillisiä muutoksia, esimerkiksi lapsen sairastuminen tai vapaapäivä, ja viikko on jo lukittu, huoltajan tulee ottaa yhteyttä lapsen hoitoryhmään.

Hoitoaikojen seuraaminen

Ilmajoen varhaiskasvatuksessa on käytössä mobiilikirjaaminen. Lasten saapuminen varhaiskasvatuspaikkaan ja lähteminen sieltä rekisteröidään sähköisesti NFC-tunnisteen (ns. tägin) kautta päiväkodin tai perhepäivähoitajan älypuhelimen avustuksella.

  • Lasten NFC-tunnisteet luovutetaan vanhemmille varhaiskasvatuksen hoitopaikoista. Tunniste on lapsikohtainen ja henkilökohtainen eli tunniste on sidottu yhden lapsen tietoihin.
  • Huoltajat säilyttävät NFC-tunnisteita.
  • Tunnistetta ei saa luovuttaa pysyvästi toiselle henkilölle. Tunnisteen vastaanottanut henkilö vastaa tunnisteen säilytyksestä. Tunnisteen katoamisesta veloitetaan 5 euron suuruinen maksu.
  • Tunnisteeseen ei saa kirjoittaa lapsen nimeä esim. tussilla. Perheen lasten tunnisteet voi erotella toisistaan esim. tarralla
  • NCF-tunniste palautetaan hoitopaikkaan tai päivähoitotoimistolle heti lapsen kunnallisen varhaiskasvatuksen hoitosuhteen päätyttyä. Palauttamattomista tunnisteista peritään 5 euroa per tunniste.

Mobiilikirjausta on helppo käyttää – näin se sujuu arjessa!

Tuodessasi lastasi varhaiskasvatuspaikkaan näytä tunnistetta hoitopaikan kännykkään. Tunnisteen avulla lapsi kirjautuu hoitoryhmään saapuneeksi. Iltapäivällä lasta haettaessasi käyt taas näyttämässä tunnistetta kännykkään ja lapsi kirjautuu hoidosta ulos. Järjestelmän avulla varhaiskasvatuksen henkilökunnalla on reaaliaikainen tieto lasten paikallaolosta, ja se myös sujuvoittaa hoitopäivien läsnäoloseurantaa ja hallinnollista paperityötä.

Päivähoitotoimisto

Ilkantie 18
60800 Ilmajoki

etunimi.sukunimi@ilmajoki.fi

Yhteystiedot

Nokua-Keisanen Eveliina

varhaiskasvatusjohtaja

virkavapaalla 6.5.-5.11.2024

Ala-Nisula Jenna

toimistosihteeri

laskutusasiat

Tiedot hoitopaikoista

Keski-Heikkilä Saija

va. vastaava alue-esimies

Mäki Anne

alue-esimies

Sähköinen asiointi

Hoitoaikojen ilmoittaminen