Hyppää sisältöön

Ahonkylän esiopetus

Ahonkylän koulun alimmassa kerroksessa sijaitsee esiopetusyksikkö, jossa touhuilee Huvikumpulaiset (eskarit) ja Melukyläläiset (viskarit). Tänä vuonna eskareita on kaksi kotiryhmää Tossavaiset ja Pitkätossut, joissa on yhteensä 21 eskarilaista. Melukylään eli upouuteen viskariryhmään on kotiutunut 16 viskaria! Tätä sakkia ohjaa ja opastaa 3 varhaiskasvatuksen opettajaa ja 4 varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa.

Esiopetusta järjestetään koulun työpäivien mukaan, loma-ajat ovat pääsääntöisesti samat kuin Ahonkylän koululaisilla. Esiopetusta on aina ma-to klo 9.00-13.00 ja pe klo 9.00-12.00.

Toiminnassa painottuu paljon leikin ja toiminnallisuuden kautta oppiminen sekä itse tekeminen ja kokeminen. Myös kaveri- ja tunnetaitoihin panostamme paljon. Viskaripuuhat ovat hyvin samankaltaista, painopisteenä metsätoiminta. Toimintaamme ohjaa varhaiskasvatus- ja esiopetussuunnitelma.

Varhaiskasvatusta tarjotaan arkipäivisin n. klo 6.00-17.00 välillä. Vanhemmat varaavat etukäteen hoitoajat sähköisestä järjestelmästä, johon pääsee kunnan nettisivujen kautta kohdasta Varhaiskasvatus. Tiedottamiseen käytämme eskarissa koulun tapaan Wilmaa, viskareiden viestit kulkee pääsääntöisesti whatsappin kautta.

Ryhmät

Ahonkylän esiopetus Huvikumpu

Ahonkylän esiopetus Vaahteramäki

Ahonkylän esiopetus

Koulutie 41
60800 Ilmajoki

etunimi.sukunimi@ilmajoki.fi

Yhteystiedot

Valli Essi

vastaava varhaiskasvatuksen opettaja

Ahonkylän ja Tuomiahon esiopetusyksiköt