Hyppää sisältöön

Neiron päiväkoti

Neiron päiväkoti on toiminut syksystä 2018 Neiron koulun pihapiirissä olevassa päiväkotirakennuksessa. Oppimisympäristöömme kuuluu päiväkodin aidatun leikkipihan lisäksi koulun liikuntasali, leikki- ja urheilukentät, jossa talvella myös luistelu- sekä hiihtomahdollisuudet. Lähiympäristössä on peräti kaksi metsää, joihin teemme retkiä viikoittain. Luonto, eläimet ja työkoneet ovat lapsille isoja ihmettelynaiheita vuodenajasta toiseen.

Päiväkodissamme on viisi ryhmää. Viherkumpu, Sinilaakso ja Keltakukkula ovat kaikenikäisten lasten (1-4 vuotta) ryhmiä, näiden lisäksi päiväkodissa toimii viisivuotiaiden ryhmä ja esiopetusryhmä. Neiron esiopetusaika on ma-pe 8.30-12.30 ja pe klo 8.30-11.30.

Alueen lapsimäärän kasvaessa esiopetustoiminta on siirtynyt päiväkodin ja koulun väliseen rakennukseen, entiseen neuvolan tiloihin. Tämä on mahdollistanut kiinteän yhteistyön esiopetustoiminnan sekä perusopetuksen välillä ja tukee jatkumoa lapsen kasvaessa päiväkoti-ikäisestä koululaiseksi.

Jokaista päiväämme varhaiskasvatuksessa ohjaa oppimisen ilo ja lapsen kuulluksi tuleminen. Lasten osallisuus toteutuu leikin ja leikillisyyden ohjatessa pedagogista toimintaamme. Kaikenikäisten lasten ryhmät takaavat lapselle pysyvyyttä, joka tukee turvallisuuden tunteen syntymisessä, mahdollistaa yksilöllisen kasvun huomioimisen sekä vahvistaa yhteisöllisyyttä. Viskari- ja eskaritoiminta perustuu niin ikään lasten ikätasoisen kehityksen tukemiselle sekä kouluvalmiustaitojen kartoittamiselle. Nämä asiat toteutuvat perheiden kanssa tehtävässä tiiviissä yhteistyössä sekä ammattitaitoisen henkilökunnan kohtaamisissa.

Ryhmät

Neiron päiväkoti Sinilaakso

Neiron päiväkoti Viherkumpu (3-5 v)

Neiron päiväkoti Keltakukkula (1-3 v)

Neiron päiväkoti viskari

Neiron päiväkoti esiopetus

Neiron päiväkoti keittiö

Neiron päiväkoti

Saunamäentie 300 B
60760 Ilmajoki

etunimi.sukunimi@ilmajoki.fi

Yhteystiedot

Sillanpää Anu vs. Ulvila Heidi

vastaava varhaiskasvatuksen opettaja

sijaisena Ulvila Heidi alk. 1.8.2023

Neiron päiväkoti keittiö