Hyppää sisältöön
EtusivuYrittäminen ja työYritysalueet ja yritystontit
ilmajoen yritysalueet kartalla

Kasvualustoina erikoistuneet yritysalueet sekä yritystontteja jokaiseen tarpeeseen

Ilmajoella yritysilmapiiri on maakunnan paras ja yritysten liikevaihto kasvaa nopeiten. Seinäjoen etelänaapurissa sijaitseva Ilmajoki on sekä Helsingin, Tampereen että pohjalaismaakuntien kasvukäytävien varressa. Ilmajoella on tarjota kasvualustoiksi useita erikoistuneita yritysalueita sekä tontteja jokaiseen tarpeeseen. Ilmajoen kunnan yritysasiamies järjestää sijoittumiskierroksia sinulle sopivana ajankohtana. Tunnissa näet yrityksesi tarpeisiin soveltuvan paikallisen toimitilatarjonnan sekä kunnan tonttivaihtoehdot.

Laskunmäen Kierrätyspuisto

Laskunmäki Recycling Park

Laskunmäen Kierrätyspuisto on maakunnan kiertotalouden keskittymä, jossa yrityksillä on tilaa kehittää toimintaansa. Yritystoiminnan investoinnit ovat olleet viime vuosina rakennusneliöillä mitaten merkittävimmät koko Ilmajoen alueella vahvistaen näin alueen johtavaa roolia kierrätyksen ja jätteiden käsittelyn keskittymänä.

Rengonharjun Logistiikkapuisto

Rengonharju Logistics Park

Rengonharjun alue on isossa kuvassa logistisesti keskeisin sijaintimme. Merkittävimmät valtakunnalliset toimijat tunnistavat alueen mahdollisuudet pohjalaismaakuntien logistiikan näkökulmasta. Sijaitseehan alue Suomen toiseksi vilkkaimman etelä-pohjoissuuntaisen valtatien varrella Seinäjoen eteläisen pääsisääntuloväylän risteyksessä. Lentoaseman yhteydessä toimiva logistiikkakoulutus mahdollistaa yhteistyökuviot myös tulevaisuuden osaajien kanssa.

Hansan Kauppa-alue

Hansa Retail Park

ilmakuva hansan kauppa-alue

Hansan Kauppa-alue on merkittävä uusi avaus ilmajokisten yritysalueiden joukossa. Alue mahdollistaa Ilmajoen keskustan keskeisimmällä paikalla edellytykset kannattavaan kaupan- ja palvelualan toimintaan. Lähialueiden ostovoiman ennustettu kehitys tukee kaupallisten investointien toimintaedellytyksiä myös tulevaisuudessa. Alue tavoittaa palveluillaan myös kantatie 67:n tuomat eteläisen ja läntisen Etelä-Pohjanmaan 10 000 päivittäistä autoilijaa.

Ilmajoen Teollisuusalue

Ilmajoki Industrial Park

Ilmajoen Teollisuusalue on Ilmajoen merkittävin tuotannollisten yritysten keskittymä kunnan keskustaajamassa. Alueella tuotetaan mm. vaativia metallirakenteita, korkeahyötysuhteisia ilmanvaihtolaitteita, vedenpuhdistuslaitteita ja rehujen tuotantolaitteita aina tilakokoluokasta mittavaan tehdaskokoluokkaan.

Siltalan Alue

.

ilmakuva hansan kauppa-alue

Siltalan alue on ilmajokisen yritystoiminnan kiintotähti. Monipuolinen alue on kehittynyt niin, että alueen tonttitarjonta alkaa olemaan rajallista. Helposti saavutettavalta alueelta löytyy niin oman alansa alueellisia markkinajohtajia kuin sataprosenttisesti vientiin keskittyneitä yrityksiä.

Ahonkylän Alue

ilmakuva ahonkylästä

Ahonkylä on asukasluvultaan vahvasti kasvanut alue, jossa vilkasliikenteisen kantatie 67:n lähistöllä on tarjolla sekä teollisia että kaupallisia toimintaympäristöjä. Ahonkylän sijainti mahdollistaa sekä kylän kasvaviin palvelutarpeisiin vastaamisen että selvästi laajempaa asiakaskuntaa palvelevan toiminnan.

Vakavuoren Alue

Vakavuoren alue keskustan kupeessa on aivan viime vuosina voimakkaasti kehittynyt yritysalue, joka tarjoaa erittäin kilpailukykyisellä kustannustasolla sijoittumismahdollisuuksia paikallisten yritysten tuotanto- ja varastointitarpeisiin.

Ilmajoen saavutettavuus

ilmajoki suomen kartalla

Ota yhteyttä ja varaa sijoittumiskierros!

Varaa sijoittumiskierros

Rami Mattila, virkavapaalla 1.1.2024 saakka