Vapaat tontit Keskustassa Ilmajoella

Keskustan alueella asukkaat asuvat maaseudun rauhassa, mutta pääsevät silti nauttimaan Ilmajoen täydestä palveluvarustuksesta. Sijainti lähellä kuusseiskaa nipistää ajoajan Seinäjoelle pienimmällään 14 minuuttiin.

Tiesitkö Keskustan postinumeroalueella 60800 asukkaiden keski-ikä on 44 vuotta ja alle 16-vuotiaita lapsia on 1 104 (Tilastokeskus 2018).

Palvelut

Keskustassa on loistavat peruspalvelut. Keskustasta löytyy Herralan ja Palonkylän alakoulut, yläkoulu Jaakko Ilkka sekä lukio. Lisäksi monipuolista opetusta tarjoaa Sedu ja Etelä-Pohjanmaan opisto. Päiväkoti on vuonna 2018 valmistunut Tammikuhnala. Peuralan ja Palonkylän esikouluissa on päivähoitomahdollisuus. Ilmajoen terveyskeskus tuottaa muun muassa lääkäri- ja neuvolapalvelut sekä hammashoidon. Myös nuorisotalo sekä seurakuntatalo päiväkerhoineen palvelevat laajasti lapsiperheitä. Lisäksi kaupalliset palvelut ovat hyvät. Keskustasta löytyy muun muassa seitsemän ravintolaa, useampia päivittäistavarakauppoja sekä erikoispalveluita ja -liikkeitä.

Etäisyydet Tuoresluoman vapailta tonteilta

  • Herralan koulu 1,5 km, Palonkylän koulu 2,3 km
  • Päiväkoti Tammikuhnala 500 m
  • Jaakko Ilkan yläkoulu ja Ilmajoen lukio 1,8 km
  • Seppälän nuorisotalo 1,9 km
  • Keskustan monipuoliset palvelut 700 m

Ilmajoki on erityisesti lapsiperheiden suosiossa, siksi meillä on Etelä-Pohjanmaan nuorimmat asukkaat. Onnellinen lapsuus taataan maakunnan parhailla lasten, nuorten ja perheiden palveluilla, joiden tuottamiseen olemme sitoutuneet kuntastrategiassamme.

Harrastuspaikkoja

Vertaansa vailla oleviin liikuntamahdollisuuksiin kuuluvat muun muassa Ilmajoki-halli, Jaakko Ilkan leikkipuisto, jalkapallohalli sekä kauempaakin kävijöitä houkutteleva  Virkistysuimala Pore. Kirjasto palvelee kuntalaisia samassa rakennuksessa Ilmajoki-opiston kanssa. Oman mausteensa virkistysmahdollisuuksiin tuo keskustan läpi virtaava Kyrönjoki sekä laajalle upeaan kulttuurimaisemaan levittäytyvät reitistöt.

Rakennuspaikkoja

Keskusta-alueen vapaat tontit sijaitsevat Tuoresluoman ja Napustanmäen alueilla. Tontien koko vaihtelee 1 361 neliöstä 1 799neliöön. Hintahaitari on 4,5–12 €/neliö.

ilmakuva ilmajoen keskustasta

Ilmajoki on hyvä paikka kun perhe kasvaa!

Tonttitiedustelut

Suvanto Sonja

projektipäällikkö/kiinteistösihteeri

Ajankohtaista

Ajankohtaiset15.1.2021
Vain kahdessa eteläpohjalaisessa kunnassa väkiluku kasvoi viime vuonna. Ilmajoella väki lisääntyi 20 henkilöllä.
Ajankohtaiset14.12.2020
Omakotitontteja on myyty tänä vuonna 22 kappaletta. Myytyjen tonttien lisäksi varauksessa on 34 tonttia.
Ajankohtaiset11.12.2020
Carunan karttapalvelusta näet sähköverkkotyömaan aikataulun, kaivuureitin ja urakoitsijan yhteystiedot.
Ajankohtaiset21.10.2020
Olemme julkaisseet oppaan, jossa vastaamme rakentamista harkitsevien usein kysymiin kysymyksiin.