ilmakuva ahonkylästä

Vapaat tontit Ahonkylässä Ilmajoella

Ahonkylä on luonnonläheinen, vireä 2 000 asukkaan asuintaajama Ilmajoen ja Seinäjoen rajalla. Kylään ajaa autolla alle 10 minuutissa Ilmajoen ja Seinäjoen keskustoista. Alajoen peltolakeusmaiseman reunalla sijaitsevan kylän maasto on vaihteleva: on lampea, suota, peltoa, kalliota ja metsää. Asutus muodostuu valtaosin omakotitaloista.

Palvelut

Kylällä toimii remontoitu ja laajennettu alakoulu, ja sen yhteydessä neuvola. Lisäksi Käpälämäen alueelle on suunnitteilla uusi alakoulu. Kolme päiväkotia palvelevat lapsiperheiden tarpeita. Päiväkoti Vanamo ja Metsätähti toimivat ajanmukaisissa tiloissa. Vuonna 2010 valmistui 127-paikkainen Käpälämäen päiväkoti. Kylällä on myös uusi seurakuntakoti sekä nuorisotalo. Kirjastoauto kulkee kolme kertaa viikossa. Kylältä löytyy myös yksityisiä palveluita pizzeriasta lähtien.

Harrastusmahdollisuudet

Kylässä on erinomaiset ulkoilumahdollisuudet luonnossa liikkumisesta pitäville. Valaistu elämysliikuntareitistö kulkee Ahonkylästä aina Seinäjoelle saakka. Urheilun ystäville löytyy myös uimapaikka, urheilu- ja tenniskenttä sekä viisi leikkipuistoa eri puolilta kylää.

Ahonkylän koululla on joka arki-ilta toimintaa: kerhoja, kansalaisopiston kursseja sekä jumppaa, lentopalloa, sählyä ja muuta liikuntaa. Myös seurakuntatalolla pidetään kerhoja ja nuorisotalolla on toimintaa viikoittain.

Rakennuspaikkoja

Kunnalla on myynnissä useita tontteja Aurinkoniityn alueelta ja Humikontieltä. Tontien koko vaihtelee 991 neliöstä 1 712 neliöön. Hinta on 22 €/neliö.

Tonttitiedustelut

Suvanto Sonja

projektipäällikkö/kiinteistösihteeri

Ajankohtaista

Asuminen ja ympäristö9.7.2020
Palvelemme asiakkaita jälleen maanantaina 27.7. Mukavaa kesää!
Ajankohtaiset18.6.2020
Poikkeuksellisesta keväästä huolimatta Ilmajoen kunnan tonttirintamalla on ollut ennätysvilkasta.
Ajankohtaiset6.3.2020
Vielä löytyy vapaita tontteja uusilta alueiltamme Ahonkylän Aurinkoniitystä, Keskustan Laidunalueelta ja Neirosta.