Vapaat tontit Ahonkylässä Ilmajoella

Ahonkylä on luonnonläheinen, vireä 2 000 asukkaan asuintaajama Ilmajoen ja Seinäjoen rajalla. Kylään ajaa autolla alle 10 minuutissa Ilmajoen ja Seinäjoen keskustoista. Alajoen peltolakeusmaiseman reunalla sijaitsevan kylän maasto on vaihteleva: on lampea, suota, peltoa, kalliota ja metsää. Asutus muodostuu valtaosin omakotitaloista.

Tiesitkö Postinumeroalueella 60720 asukkaiden keski-ikä on 33 vuotta ja alle 16-vuotiaita lapsia on 673 (Tilastokeskus 2018).

Palvelut

Kylällä toimii remontoitu ja laajennettu alakoulu, ja sen yhteydessä neuvola. Lisäksi Käpälämäen alueelle rakennetaan uutta alakoulua. Kolme päiväkotia palvelevat lapsiperheiden tarpeita. Päiväkoti Vanamo ja Metsätähti toimivat ajanmukaisissa tiloissa. Vuonna 2010 valmistui 127-paikkainen Käpälämäen päiväkoti. Kylällä on myös uusi seurakuntakoti sekä nuorisotalo. Kirjastoauto kulkee kolme kertaa viikossa. Kylältä löytyy myös yksityisiä palveluita pizzeriasta lähtien.

Etäisyydet Aurinkoniityn vapailta tonteilta

  • Ahonkylän koulu 500 m
  • Päiväkoti Vanamo 300 m, Metsätähti 700 m ja Käpälämäki 2,5 km
  • Neuvola ja nuorisotila 500 m
  • Ilmajoen keskustan monipuoliset palvelut 5,7 km ja Seinäjoen 7,4 km

Ilmajoki on erityisesti lapsiperheiden suosiossa, siksi meillä on Etelä-Pohjanmaan nuorimmat asukkaat. Onnellinen lapsuus taataan maakunnan parhailla lasten, nuorten ja perheiden palveluilla, joiden tuottamiseen olemme sitoutuneet kuntastrategiassamme.

Harrastusmahdollisuudet

Kylässä on erinomaiset ulkoilumahdollisuudet luonnossa liikkumisesta pitäville. Valaistu elämysliikuntareitistö kulkee Ahonkylästä aina Seinäjoelle saakka. Urheilun ystäville löytyy myös uimapaikka, urheilu- ja tenniskenttä sekä viisi leikkipuistoa eri puolilta kylää.

Ahonkylän koululla on joka arki-ilta toimintaa: kerhoja, kansalaisopiston kursseja sekä jumppaa, lentopalloa, sählyä ja muuta liikuntaa. Myös seurakuntatalolla pidetään kerhoja ja nuorisotalolla on toimintaa viikoittain.

Rakennuspaikkoja

Kunnalla on myynnissä useita tontteja Aurinkoniityn alueelta ja Humikontieltä. Tontien koko vaihtelee 991 neliöstä 1 712 neliöön. Hinta on 22 €/neliö.

ilmakuva ahonkylästä

Tonttitiedustelut

Suvanto Sonja

projektipäällikkö/kiinteistösihteeri

Ajankohtaista

Ajankohtaiset15.1.2021
Vain kahdessa eteläpohjalaisessa kunnassa väkiluku kasvoi viime vuonna. Ilmajoella väki lisääntyi 20 henkilöllä.
Ajankohtaiset14.12.2020
Omakotitontteja on myyty tänä vuonna 22 kappaletta. Myytyjen tonttien lisäksi varauksessa on 34 tonttia.
Ajankohtaiset11.12.2020
Carunan karttapalvelusta näet sähköverkkotyömaan aikataulun, kaivuureitin ja urakoitsijan yhteystiedot.
Ajankohtaiset21.10.2020
Olemme julkaisseet oppaan, jossa vastaamme rakentamista harkitsevien usein kysymiin kysymyksiin.