Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaHerralan koulun kuntotutkimus on valmistunut

Herralan koulun kuntotutkimus on valmistunut

Viime helmikuussa tekninen lautakunta päätti, että vuosina 2023-24 tutkitaan kunnan omistamat kiinteistöt, joita ei ole vielä aikaisemmin tutkittu. Kuntotutkimuksia tarvitaan rakennusinvestointeja ja niiden kustannusarvioita varten.

Nyt Herralan vanhan päärakennuksen eli niin sanotun kivikoulun kuntotutkimus on valmistunut. Tutkimuksesta selvisi, että rakennus on huonossa kunnossa, eikä se pitkässä juoksussa ole käyttökelpoinen. Kivikoulussa sijaitsee luokat 120 oppilaalle, liikuntasali sekä aamu- ja iltapäivätoiminnan tilat.

Kunnanhallitus käy kokouksessaan 14.8. kuntotutkimuksen läpi. Tämän jälkeen hallitus linjaa miten ja millä aikataululla asiaan lähdetään reagoimaan. Herralan koulun huoltajille järjestetään kuntotutkimusten tuloksista infotilaisuus ke 16.8. klo 18 Herralan koulun juhlasalissa. Myös terveystarkastaja tutustuu raporttiin ja henkilökuntaa on tiedotettu tilanteesta.

Tällä hetkellä eletään sen tiedon mukaan, että koulu jatkuu normaalisti rakennuksessa toistaiseksi. Lisää tiedetään kunnanhallituksen linjausten jälkeen. Huoltajien infotilaisuudesta laaditaan tiivistelmä, ja se lähetetään Wilman kautta niillekin, jotka eivät pääse paikalle.

Herralan kivikoulun lisäksi tänä vuonna valmistuu kuntotutkimukset vielä Palonkylän, Luoman ja Peltoniemen kouluista, Nopankylän liikuntasalista, Koskenkorvan koulun liikuntasalin pesutiloista, Ilomäen nuopparista sekä Päivätien ja Metsätähden päiväkodeista.