Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaHuoltajien keskustelu- ja kuulemistilaisuudet käynnistyivät Koskenkorvan kouluhankkeesta

Huoltajien keskustelu- ja kuulemistilaisuudet käynnistyivät Koskenkorvan kouluhankkeesta

Tänään käynnistyi huoltajien keskustelu- ja kuulemistilaisuudet Koskenkorvan kouluhankkeesta. Kierros aloitettiin Nopankylästä ja päätetään 21.4. Luoman tilaisuuteen.

Tilaisuudet järjestetään, koska valtuusto teki kesäkuussa 2020 päätöksen uuden koulun rakentamisesta Koskenkorvan alueelle. Uuden koulun valmistelussa haluttiin antaa kaikille Ilmajoen läntisen alueen koulujen oppilaille ja huoltajille mahdollisuus tulla kuulluksi.

Siten lapsivaikutusten arviointiin ja huoltajien kuulemiseen ovat osallistuneet Ilomäen, Koskenkorvan, Luoman, Nopankylän ja Västilän koulujen oppilaat ja huoltajat. Nyt starttaavissa koulukohtaisissa tilaisuuksissa käydään keskustellen läpi Koskenkorvan kouluhankkeen valmistelun vaiheet sekä lapsilta ja huoltajilta saatu palaute.

Päätöksiä uuden koulun sijainnista tai koosta ei ole vielä tehty. Nyt on käynnissä selvitysvaihe, jossa kerätään tietoa päätöksentekoa varten.

Alkuperäisen aikataulun mukaan kunnanvaltuuston pitäisi ratkaista Koskenkorvan koulun sijainti- ja kokokysymys ensi syksynä talousarvion yhteydessä. Siihen mennessä valmistuu myös laskelmat varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkoston kustannusrakenteesta. Laskelmat toteuttaa kuntien talouteen ja rahoitukseen erikoistunut asiantuntijayritys Inspira ja selvitys tehdään koko kunnan alueelle.

Laskelmia tarvitaan, koska korjaus- ja investointivelka on varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen kiinteistöissä mittava. Kyläkoulujen arvottamista ei kuitenkaan voida tehdä pelkkien kustannuslaskelmien perusteella. Siksi päättäjät tarvitsevat laajaa aineistoa ja perusteellista päätösten ennakkovaikutusten arviointia syksyä varten. Ilman sitä on mahdoton tehdä viisaita ja kauaskantoisia päätöksiä.

Uuden koulun valmistumiseksi on kaavailtua syksyä 2024. Tavoite on kuitenkin erittäin kunnianhimoinen ja koronaepidemian vuoksi ollaan hieman kasvatus- ja opetuslautakunnan asettamasta aikataulusta jäljessä. Koska kyseessä on iso ja merkityksellinen hanke, aikataulun tarkentumisesta ja valmisteluprosessin vaiheista pidetään kuntalaiset ajan tasalla.