Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaista”Ilmajoeltakin voi ponnistaa formula ykkösiin”

”Ilmajoeltakin voi ponnistaa formula ykkösiin”

Ilmajokisesta William Alatalosta povataan Suomen seuraavaa suurta F1-kuskia. Alatalo käy parhaillaan neuvotteluja siirtymisestä F3-luokkaan. Nuoren lukiolaisen tavoitteet ovat kuitenkin vielä paljon korkeammalla.

– Jos kaikki osuu nappiin, voisi nousu kuninkuussarjaan tapahtua jo vuonna 2024, Alatalo arvioi.

Ilmajoella on perinteisesti harrastettu pesäpalloa ja painia. Poltto formuloihin kuitenkin syttyi, kun Alatalo sai seitsemänvuotiaana syntymäpäivälahjaksi pienen karting-auton.

– Aluksi se oli sellaista harrastelua ja isän kanssa käytiin ajamassa silloin tällöin. Vakavammaksi homma muuttui suomenmestaruuksien myötä.

Alatalo voitti kartingissa vuonna 2014 Suomen juniorimestaruuden ja vuonna 2016 Suomen mestaruuden. Viimeiset kolme vuotta hän on ajanut formuloita ja samaan aikaan suorittanut lukio-opintoja.

– Viime vuonna oli 12 kisareissua ja vietin ulkomailla 85 päivää. Poissaoloja tulee väkisinkin paljon. Kohtuullisen hyvin olen kuitenkin saanut yhdistettyä koulun ja ammattiurheilun.

Nuori lupaus uskoo, että Ilmajoeltakin voi ponnistaa formula ykkösiin. Vaikka matkaa kertyy kisapaikoille, näkee hän pienessä maaseutupitäjässä paljon hyviäkin puolia.

– Ilmajoki on hyvä paikka rauhoittua varsinkin kisojen jälkeen. Täällä voi levätä ja miettiä omia ajatuksia. Isossa kaupungissa palautuminen ei ole niin helppoa.

Ilmajoen kunta toivottaa nuorelle miehelle menestystä tuleviin kisoihin ja suosittelee lukuvinkkinä Yle Urheilun juttua kaikille muille!