Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaista”Ilmajoen kisailijoiden toiminta on poikkeuksellisen hyvää”

”Ilmajoen kisailijoiden toiminta on poikkeuksellisen hyvää”

SM-hiihdot kisattiin viime viikonloppuna Ristijärvellä, jossa Ilmajoen kisailijoiden Kari Varis saavutti hopeaa 50 kilometrin matkalla. Edelle ehti vain olympiavoittaja Iivo Niskanen. Saavutus oli 37-vuotiaan Variksen uran komein.

– Henkilökohtaisia SM-mitaleita tuli 2010-luvun molemmin puolin, mutta taso oli nyt kovempi, Varis arvioi.

Hiihtäjän mukaan hyvä onnistuminen helpotti edellisen päivän tuskaa. Lauantain viestisuoritus oli iso pettymys. SM-viestissä IK:n joukkue sijoittui lopulta kahdeksanneksi.

Joensuussa asuva Varis on metsäalan yrittäjä. Ilmajoen kisailijoiden riveihin hänet kuljetti oikeaan aikaan soitettu puhelu.

– Manageri Markku Koskela otti yhteyttä kolme vuotta sitten. Hänen tarjoama paketti vaikutti sellaiselta, johon kannatti ryhtyä. Päätöstä ei ole tarvinnut myöhemminkään katua. Seuran toiminta on poikkeuksellisen hyvää. Yhteistyö toimii ja myös huolto ja taustat ovat kunnossa, Varis kehuu.

Varis kertoo, että Ilmajoen kisailijoissa hiihti myös ennestään tuttuja miehiä. Samoilla MM-leireillä oli nuoruusvuosina treenannut Mantereen Timo. Hiihtäminen muussa kuin oman paikkakunnan hiihtoseurassa ei myöskään ole poikkeuksellista. Esimerkiksi Suomen cupia ei kierrä yksikään seura pelkästään oman kylän pojista kootulla joukkueella.

Tuore SM-mitalisti ei ole tehnyt vielä päätöstä jatkuuko hiihdot SM-tasolla myös ensi kaudella. Joka tapauksessa puolivillaisesti hän ei aio treenata.

– Seura järjestää noin neljä viikon mittaista leiriä kesä-syyskaudella. Hiihtojoukkueessa on hyvä henki ja kaikki jäsenet ovat sitoutuneet leirityksiin. Vielä pitää miettiä, löytyykö harjoittelulle aikaa.

Ilmajoen kunta onnittelee Kari Varista hienosta onnistumisesta hiihdon kuninkuusmatkalla ja nostaa hattua Ilmajoen kisailijoille kovan joukkueen kokoamisesta!