Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaIlmajoen kunta ryhtyy vuokraamaan maksutta viljelypalstoja  

Ilmajoen kunta ryhtyy vuokraamaan maksutta viljelypalstoja  

Ilmajoen kunta vuokraa maksutta kuntalaisten käyttöön 15 puutarhapalstaa keskustasta Oksimäen alueelta. Ajatuksena on tuottaa iloa ja hyötyä asukkaille.

Näin rajoitusten aikana moni kaipaa mielekästä tekemistä. Oma puutarhapalsta tarjoaa hyötyliikuntaa ja onnistumisen iloa. Luonto myös hoitaa ja palauttaa kuormittavan ajan keskellä.

Puutarhapalstaa haetaan sähköisesti maaliskuun loppuun mennessä kunnan nettisivuilta löytyvällä lomakkeella. Mikäli varauksia saapuu määräaikaan mennessä enemmän kuin palstoja on tarjolla, paikat arvotaan.

Palstat sijaitsevat peltomaalla, joka on kaavassa merkitty ryhmäpuutarha- ja palstaviljelyalueeksi.  Yhden pienviljelypalstan koko on 10 metriä x 10 metriä. Palstalla voidaan viljellä yksi- ja monivuotisia vihannes-, yrtti- ja kukkakasveja.

Palsta vaatii jonkin verran sitoutumista. Kesäreissuja se ei kuitenkaan estä, sillä eniten kasvimaa vaatii työtä keväällä. Työ kuitenkin kannattaa, sillä yhdeltä aarilta saa esimerkiksi kaksisataakiloa perunaa tai vaikka koko kesäksi leikkokukat maljakkoon.

Vuokra-aika on voimassa viljelykauden kerrallaan. Vuokralaisella on etuoikeus palstan vuokraamiseen seuraavaksi kaudeksi.

Lisätietoja Sonja Pitkäjärvi, puh. 044 419 1861