Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaIlmajoen Toimintatalon rakentaminen minuutissa

Ilmajoen Toimintatalon rakentaminen minuutissa

Maaliskuussa kehitysvammaiset sekä työ- ja päivätoiminnan ohjaajat pääsivät aloittamaan uusissa puitteissa, kun 800-neliön Toimintatalo otettiin käyttöön. Koska kyseessä on merkittävä 2,3 miljoonan euron investointi, ei suunnittelussa haluttu jättää mitään sattuman varaan. Käyttäjät otettiin heti projektin alusta asti mukaan miettimään tilojen toimivuutta. Ohjaaja Timo Nisula antaa vuorovaikutuksesta vilpittömät kiitokset työnantajalle.

– Asiaa ei olisi voinut hienommin hoitaa. Piirustuksista lähtien henkilökunta on käynyt suunnitelmia läpi ja yksi ohjaajista on ollut mukana jokaisessa suunnittelukokouksessa tuomassa työyhteisön näkökulmia esiin. Kun asioita on mietitty yhdessä suunnittelun, urakoinnin, valvonnan ja käyttäjien kesken, on lopputulos niin lähellä täydellistä kuin voi olla.

Nisulan mukaan laaja osallistaminen on näkynyt muun muassa asiakkaiden nopeana ja luontevana sopeutumisena uusiin tiloihin. Myös henkilökunnan on ollut helppo ottaa talo omakseen, sillä se on tullut tutuksi jo suunnitteluvaiheessa, kun asioita on pyöritelty pitkään nenän edessä.

– Kaikilta ohjaajilta on tullut pyyteettömästi hyvää palautetta. Porukasta on myös aistittavissa tietty tyytyväisyys uusia tiloja kohtaan, Nisula kertoo.

Toimintatalosta löytyy muun muassa asianmukaiset tilat alihankintatöille, puuverstaalle, päivätoiminnalle, käsityöryhmälle sekä fysioterapialle. Lisäksi asiakkaiden käyttöön on hankittu muun muassa uusia soittimia ja ompelukoneita.

– On myös mahtavaa, että ison ruokasalin myötä mahdumme kaikki kokoontumaan kerralla samaan paikkaan. Se on muuttanut ruokailun nopeasta suorituksesta yhdessäolosta ja ruoasta nauttimiseksi.

Uuteen Toimintataloon pääsee tutustumaan, kun kokoontumiset ovat taas mahdollisia. Suunnitelmissa on järjestää avointen ovien viikko.