EtusivuAjankohtaistaIlmajoen kunnan kasvomaskien jako

Ilmajoen kunnan kasvomaskien jako

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos antoi 13.8.2020 suosituksen kansalaisille kasvomaskien käytöstä tietyissä tilanteissa toisten ihmisten suojaamiseksi. Suositus koskee myös Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriä.

Kasvomaskien jakelu vähävaraisille  tapahtuu toistaiseksi kunnantalon neuvonnasta (Ilkantie 18)
Kertakäyttömaskit on pakattu  5 kpl paketteihin.

Hallituksen päätöksen mukaan kunnan on huolehdittava, että maskeja on saatavilla kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville ilmaiseksi.
Lähtökohtaisesti jokainen kuntalainen on itse vastuussa omasta kasvomaskin käytöstään, maskien hankkimisesta ja tästä aiheutuvista kustannuksista. Kenenkään taloudellinen tilanne ei kuitenkaan saa muodostua esteeksi suosituksen noudattamiselle. Maskien jakelu perustuu luottamukseen. Kuntalaisen ei tarvitse todistaa vähävaraisuuttaan tai ilmaisen maskin tarvettaan jakelupisteessä.

Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää koronavirustartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön. Kasvomaskien teho perustuu osittain siihen, että mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti.

Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. Ensisijaisen tärkeää on edelleen noudattaa 1-2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille:

  • Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei voida välttää.
  • Koronavirusnäytteenottoon matkalla olevat henkilöt ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • Muissa tilanteissa (esim. yleisötapahtumat), joissa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista.

Suosituksen ulkopuolelle jäävät tässä vaiheessa tilat ja tilanteet, jossa toistuvasti sama toisilleen tuttu ryhmä kokoontuu sisätiloihin pidemmäksi aikaa. Näitä ovat esimerkiksi erilaiset harrastusryhmät, päiväkodit ja koulut. Toimistomuotoiset työyhteisöt ovat myös tämän tyyppisiä yhteisöjä.

Maskin käyttäminen on vapaaehtoista. Maskia voi oman harkinnan mukaan käyttää myös muulloinkin. Kansallisen suosituksen mukaan maskin käyttöä suositellaan yli 15-vuotiaille.

THL suosittaa kasvomaskin käyttöä toisten suojaamiseksi – käsienpesu ja turvavälit ovat tärkeimmät keinot ehkäistä koronatartuntoja

Näin käytät kasvomaskia oikein

 

Ajankohtaiset

Ajankohtaiset20.10.2020
Kunnanhallitus päätti mm. JIK Ky:lle asetettavasta talousarvioraamista vuodelle 2021
Ajankohtaiset19.10.2020
Taikalattia kirjastolla 27.10 - 6.11.2020
Ajankohtaiset16.10.2020
Omatoimi poissa käytöstä.
Ajankohtaiset9.10.2020
Huutokauppa avataan keskiviikkona 21.10.2020 klo 14.30.