Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaKantatie 67 yleissuunnitelmaluonnos esitellään 30.3. klo 17-18.30 kunnantalon juhlasalissa

Kantatie 67 yleissuunnitelmaluonnos esitellään 30.3. klo 17-18.30 kunnantalon juhlasalissa

Kantatie 67 yleissuunnitelmaluonnos esitellään yleisötilaisuudessa torstaina 30.3.2023 klo 17-18.30 Ilmajoen kunnantalon juhlasalissa. Kaikille avoin tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla klo 16.30. Tilaisuutta voi seurata myös verkossa Teamsin kautta.
Yleisen esittelyn ja keskustelun jälkeen osallistujilla on mahdollisuus tutustua suunnitelmaluonnokseen karttojen äärellä.

Suunnitelmaluonnoksen kommentointia varten hankkeen nettisivuille https://vayla.fi/kt-67-ilmajoki-seinajoki lisätään linkki karttapalautekyselyyn, johon voi vastata 30.3.-16.4.2023 välisenä aikana.

Yleissuunnitelmaluonnoksessa esitetään kantatien 67 parantaminen pääsääntöisesti nelikaistaiseksi. Ilmajoen keskustan kohdalla Siltalan eritasoliittymä toteutetaan nykyisen liikennevaloliittymän kohdalle ja Palontien tasoristeys jää ennalleen. Välimäentien ja Katilantien välisellä osuudella kantatietä parannetaan muuten nykyiselle paikalleen, mutta Ahonkylän kohdalla noin kolmen kilometrin matkalla kantatielinjaus toteutetaan nykyisen junaradan kohdalle.

Uusi ratalinjaus toteutetaan nykyisen radan pohjoispuolelle. Ahonkylän eritasoliittymä toteutetaan Ahonkylän länsipuolelle ja Rintalan eritasoliittymä kantatien ja Suupohjantien nykyisen liittymän kohdalle. Nykyinen kantatie jää Ahonkylän kohdalla rinnakkaistieksi. Katilantien ja Seinäjoen välisellä osuudella nykyinen kantatie levennetään nelikaistaiseksi. Levennys tehdään nykyisen kantatien eteläpuolelle.

Tilaisuus on avoin kaikille alueen asukkaille, maanomistajille ja muille asiasta kiinnostuneille.