EtusivuAjankohtaistaKunnanhallituksen kokoustiedote 7.6.2021

Kunnanhallituksen kokoustiedote 7.6.2021

Ilmajoen kunnanhallitus käsitteli kokouksessaan 7.6.2021 seuraavat asiat:

 Kunta myi pienen palan maata Tiilitieltä

Koskenkorvalla Tiilitiellä sijaitsee talo pienellä tontilla, jonka naapurista kunta omistaa maata. Kunnanhallitus hyväksyi talon omistajan ehdotuksen ja myi kiinteistön vierestä 134 neliötä lisämaata. Kauppahinnaksi sovittiin 268 euroa.

Tukiasema Eskoontien ja Iikoonpolun kulmaukseen

Kunnanhallitus vuokraa Elisa Oy:lle paikan 40 metriselle tukiasemalle Herralan kunnanosasta Eskoontien ja Iikoonpolun kulmauksesta. Vuokra 30 vuoden ajalle on 18 000 euroa. Masto parantaa mobiiliverkkojen toimintaa Ilmajoen alueella.

Samalla kunnanhallitus teki linjauksen uusien tietoliikennemastojen maanvuokrien hinnoittelusta. Perusvuokra on 200 euroa vuodessa, jonka päälle tulee maston korkeuden ja mahdollisten vaijereiden mukaan määräytyvä lisähinta.

Varhaiskasvatuksessa nimikemuutoksia

Kunnanhallitus hyväksyi kasvatus- ja opetuslautakunnan esityksen ottamalla käyttöön uuden varhaiskasvatuslain mukaiset nimikkeet. Lastentarhanopettajat ovat jatkossa varhaiskasvatuksen opettajia, päivähoitajat varhaiskasvatuksen lastenhoitajia ja erityislastentarhanopettajat varhaiskasvatuksen erityisopettajia. Nimikemuutokset eivät vaikuta palkkaukseen.

Toimitusongelmat siirtävät Ilmajoki-hallin ja kirjaston investointeja tälle vuodelle

Vuoden 2020 talousarvioon oli varattu 60 000 euroa Ilmajoki-hallin ja Poreen pukuhuoneiden lukitusjärjestelmää varten sekä 60 000 euroa kirjaston hyllyjen uusimiseen. Tavarantoimittajan viivästyksistä johtuen lukitusjärjestelmää ei pystytty kuitenkaan kokonaisuudessaan hankkimaan viime vuonna. Samasta syystä myös kirjastolla jäi käyttämättä osa uusiin hyllyihin varatusta summasta. Kunnanhallitus siirsi investointeihin varattuja rahoja tälle vuodelle.

Kotokartanon laitoshuoltaja vakinaistetaan

Kotokartanon palvelukeskuksen laitoshuoltaja on eläköitynyt viime vuoden tammikuussa. Tehtävää on hoidettu sen jälkeen määräaikaisesti. Kunnanhallitus päätti vakinaistaa toimea hoitaneen henkilön.

Minna Kokkonen jätelautakunnan toimistosihteeriksi

Kunnanhallitus hyväksyi teknisen lautakunnan esityksen ja valitsi Minna Kokkosen jätelautakunnan toimistosihteeriksi. Samalla toimi muutettiin määräaikaisesta toistaiseksi voimassa olevaksi.

Lakeuden jätelautakunta hoitaa jätehuoltoviranomaisen lakisääteiset tehtävät kahdeksan kunnan alueella. Ilmajoki on lautakunnan isäntäkunta.

Ilmajoen kunnasta viisi edustajaa JIKin yhtymäkokoukseen

Kunnanhallitus nimesi Harri Koskelan, Markku Koskelan, Timo Tuomikosken, Ahti Rannon ja Antti Ålanderin Ilmajoen kunnan edustajiksi JIK ky:n yhtymäkokoukseen. Keskiviikkona 23.6. pidettävässä kokouksessa käsitellään muun muassa alijäämien kattaminen tilikaudella 2019 sekä arviointikertomus, tilinpäätös ja henkilöstöraportti vuodelta 2020.

Pöytäkirjat tiedoksi

Tiedoksi saatettavat asiat

Kunnanhallitus päätti antaa valtuutettu Hannu Akkasen lähettämien sähköpostien johdosta seuraavan tiedotteen:

Valtuutettu Hannu Akkasen sähköpostit hallinto- ja talousjohtajalle

Valtuutettu Hannu Akkanen on lähettänyt 25.5. ja 26.5.2021 kunnan hallinto- ja talousjohtajalle sähköposteja.

Suora lainaus yhdestä Hannu Akkasen lähettämästä sähköpostista:

Palkintona saat Nessu-nenäliinoja, tein juuri tuonne Su-Si  ryhmään esittelyn Sinusta joten odotettavissa on että he muistavat Sinua palkita. haluatko palkintosi suoraan kotiosoitteeseesi?

Hallinto- ja talousjohtajan näkemyksen mukaan sähköpostit ovat tulkinnanvaraisia, mutta ne voidaan nähdä myös uhkaavina ja loukkaavina.

Kunnanhallitus paheksuu voimakkaasti Hannu Akkasen viestejä ja pitää niitä erittäin moitittavina, epäasiallisina ja osin uhkaavina. Jokaisella kunnan työntekijällä on asemastaan riippumatta oikeus terveelliseen ja turvalliseen työympäristöön. Kunnalla on työnantajana velvollisuus puuttua luottamushenkilön epäasialliseen käytökseen kunnan työntekijää kohtaan. Kunnan toimintavelvoitteen kannalta ei ole merkitystä, täyttääkö luottamushenkilön menettely jonkin rikoksen tunnusmerkistön vai ei.

Kunnanhallitus 7.6.2021

Ylimääräisenä asiana kunnanhallitus käsitteli Peab Oy:n ja Ilmajoen kunnan välistä riita-asiaa. Kunnanhallitus päätyi sovintoratkaisuun. Asiasta tiedotetaan tarkemmin huomenna tiistaina 8.6. klo 10 alkaen.

Lisätietoja kunnanhallituksen kokoustiedotteesta antaa kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski, puh. 044 419 1200

Kirjasto27.1.2023
Kirjailijavierailijana Paula Havaste
Ajankohtaiset26.1.2023
Osallistu kuvakisaan 12.2. mennessä ja voita sadan euron lahjakortti.