Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaKunnanhallituksen kokoustiedote 9.8.2021

Kunnanhallituksen kokoustiedote 9.8.2021

Ilmajoen kunnanhallitus käsitteli kokouksessaan 9.8.2021 seuraavat asiat:

Luottamuspaikat jaetaan ensi maanantaina 

Vaalien myötä valta vaihtuu kunnassa ja nykyinen hallitus kokoontui viimeistä kertaa. Listalla oli useita uuden valtuustokauden järjestäytymiseen liittyviä asioita.

Varsinaisista luottamuspaikoista päättää uusi valtuusto, joka kokoontuu ensi maanantaina 16.8. vaalikauden ensimmäiseen kokoukseen. Hallitus ehdottaa, että kokouksessa päätetään muun muassa hallitus- ja lautakuntapaikoista sekä valitaan puheenjohtajisto.

Myös uuden valtuuston päätettävä valiokunnan perustamisesta

Valtuusto asetti edellisessä kokouksessa tilapäisen valiokunnan valmistelemaan kunnanjohtaja Seppo Pirttikosken irtisanomista koskevaa asiaa. Tilapäisen valiokunnan asettanut valtuusto ei kuitenkaan ehtinyt enää päättää siitä, nauttiiko kunnanjohtaja valtuuston luottamusta vai ei. Menettelyn oikeellisuuden varmistamiseksi kunnanhallitus esittää äänin 9-2, että uusi valtuusto tekee päätöksen valiokunnan perustamisesta ensimmäisessä kokouksessaan.

Ilmajoen kunta luopuu Kurikan Jäähalli Oy:n osakkeista

Ilmajoen kunta on ostanut kaksisataa Kurikan Jäähalli Oy:n osaketta vuonna 1997, joiden kirjanpitoarvo on 16 819 euroa. Nyt Kurikan kaupunki on tehnyt osakkeista lunastustarjouksen. Kurikassa rakennetaan uutta palloiluhallia ja kaupungilla on tarkoitus saada yhtiö kokonaan omistukseensa joustavan rahoittamisen ja rakentamisen eteenpäin viemiseksi.

Aikoinaan osallistuminen jäähallihankkeeseen on ollut sponsoriluonteista tukea, jotta halli on saatu rakennettua. Yhtiön kolme viimeistä tilikautta ovat olleet tappiollisia. Osakkeiden arvo on konsulttiyritys KPMG:n laskelman mukaan 10 512 euroa. Kunnanhallitus hyväksyi lunastustarjouksen ja kaupasta kirjataan 6 307 euron myyntitappio.

30 vuoden vuokrasopimus pelastushelikopterin nousu- ja laskeutumisalueesta

Kunnanhallitus päätti vuokrata lääkärihelikopterihanketta vetävälle FinnHEMS Oy:lle noin 2 510 neliötä maata Rengonharjulta kopterin nousu- ja laskeutumisaluetta varten. Alueen vuosivuokra on 753 euroa ja sopimus tehtiin 30 vuodeksi.

Tukikohdan on määrä valmistua syksyllä 2022 ja sen toiminta täydentää Pohjanmaan ensihoitopalveluita. Tukikohdassa päivystää ympärivuorokautisesti nopeasti liikkuva tiimi, joka on perehtynyt hätätilapotilaan hoitoon ja kuljetukseen.

Kunnalliset ilmoitukset Ilmajoki-lehteen ja nettisivuille

Kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle, että tulevalla toimikaudella 2021-2025 kunnan ilmoitukset saatetaan tiedoksi julkaisemalla kuulutus Ilmajoki-lehdessä ja kunnan www-sivuilla.

Tiedoksi saatettavat pöytäkirjat ja viranhaltijapäätökset

  • henkilöstöjaosto 29.6.2021
  • tekninen lautakunta 29.6.2021
  • ympäristölautakunta 29.6.2021
  • hallinto- ja talousjohtajan viranhaltijapäätös § 5
  • Ilmajoen kunnan tilintarkastusyhteisön BDO Audiotor Oy:n tilintarkastuspöytäkirja 15.6.2021
  • Lakeuden jätelautakunnan kokous 16.6.2021
  • JIK yhtymäkokous 23.06.2021
  • Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen työllisyyskatsaus: Ilmajoen työttömyysaste 30.6.2021 tilanteen mukaan oli 6,4 %. E-P:n keskiarvo 7,6 %.

Lisätietoja kokoustiedotteesta antaa vt. kunnanjohtaja Marko Lähde 044 419 1201