Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaKunnanvaltuuston kokoustiedote 8.2.2021

Kunnanvaltuuston kokoustiedote 8.2.2021

Ilmajoelle perustetaan tilapäinen valiokunta valmistelemaan tarkastuslautakunnan erottamiskysymystä

Tarkastuslautakunta on ilmoittanut 4.2.2021 kunnanhallitukselle ja -valtuustolle, ettei tarkastuslautakunta ole toimintakykyinen ja pyytänyt valtuustoa ryhtymään toimenpiteisiin, jotta kuntaan saadaan toimintakykyinen tarkastuslautakunta.

Maanantaina 8.2. tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Hannu Akkanen on kuitenkin perunut jättämänsä eropyynnön. Muut tarkastuslautakunnan varsinaiset jäsenet eli Juha-Pekka Karvonen, Sari Mantere, Birgitta Sihto ja Seppo Pitkämäki pyytävät edelleen eroa omalle jäsenyydelleen perusteena epäluottamus lautakunnan puheenjohtaja Hannu Akkaseen ja hänen toimintaansa.

Kuntalain mukaan valtuusto voi erottaa lautakunnan jäsenet, jos he eivät nauti valtuuston luottamusta. Kunnanhallitus päätti ennen valtuustoa pidetyssä kokouksessaan laittaa asian vireille.

Valtuusto asetti kuntalain vaatimuksen mukaisesti tilapäisen valiokunnan valmistelemaan tarkastuslautakunnan erottamista koskevaa asiaa nimeten sen jäseneksi seuraavat henkilöt:

Jäsen Varajäsen
PJ Matti Koivuluoma Irma Petäjävirta
VPJ Salme Hautala Markku Koskela
Jäsen Esa Niemistö Reetta Kananoja
Jäsen Helena Rahkola Veli-Jukka Palmu
Jäsen Timo Tuomikoski Vera Garbali

Mahdolliseen erottamiseen vaaditaan valtuuston enemmistöpäätös, jolloin se koskee koko lautakuntaa.

Mari Välimaa valtuustoon ja Arto Keränen kasvatus- ja opetuslautakuntaan Matti Yli-Saukko-ojan tilalle 

Matti Yli-Saukko-oja on pyytänyt eroa valtuuston jäsenen sekä kasvatus- ja opetuslautakunnan varajäsenen tehtävistä paikkakunnalta poismuuton vuoksi. Kunnanvaltuusto myönsi eron.

Yli-Saukko-ojan tilalle valtuustoon siirtyy Mari Välimaa, joka on SDP:n valtuustoryhmän ensimmäinen varavaltuutettu. Arto Keränen valittiin Yli-Saukko-ojan tilalle kasvatus- ja opetuslautakunnan varajäseneksi jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

Markku Koskela tilaajalautakuntaan Seppo Pirttikosken tilalle

Seppo Pirttikoski on pyytänyt eroa tilaajalautakunnan jäsenen tehtävistä. Syynä on Pirttikosken valinta JIK ky:n johtokuntaan. Kunnanvaltuusto myönsi eron ja Markku Koskela valittiin Pirttikosken tilalle tilaajalautakuntaan jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

Tiedoksi saatettavat asiat

Valtuuston jäsen Helena Rahkola siirtyy kokoomuksesta perussuomalaisten ryhmään.

Lisätietoja kunnanvaltuuston kokoustiedotteesta antaa kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski, puh. 044 419 1200