Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaKylän kovin leikkipuisto syntyi yhteistyöllä

Kylän kovin leikkipuisto syntyi yhteistyöllä

Idea Ilmajoen keskustaan rakennettavasta leikkipuistosta syntyi kunnanhallituksen ja yrittäjien tapaamisessa. Yhteisessä ideariihessä mietittiin, miten Ilmajoen keskustan vetovoimaa voitaisiin kehittää. Joukossa oli miljoonainvestointeja sekä pienempiä hankkeita.

– Nopeasti kaikki olivat leikkipuiston takana. Ilmajoella on Etelä-Pohjanmaan kunnista suurin prosenttiosuus alle 15-vuotiaissa. Siksi tällaiselle investoinnille oli olemassa luontaiset markkinat, yritysasiamies Rami Mattila taustoittaa.

Ihan tavallista leikkipaikkaa ei kuitenkaan haluttu rakentaa. Puistosta löytyy muun muassa yli kuusi metriä korkea linnoitus, kaksoisvaijeriliuku sekä monenlaisia muita laitteita. Lapset osallistuivat paikan suunnitteluun Unelmien leikkipuisto -piirrustuskilpailun kautta. Heidän joukosta arvottiin kolme täydentämään aikuisten muodostamaa arviointiraatia, joka valitsi puistolaitteiden toimittajan.

Lasten toiveiden kuuntelun lisäksi paikasta tekee erityisen taitelijoiden työpanos. Finlandia-palkittu kuvataiteilija Virpi Talvitie on luonut yhdessä kirjailijasiskosten Petra ja Piia Hintikaisen sekä kädentaitaja Jarkko Lehtiniemen kanssa puistosta vuorovaikutteisen ja tarinallisen.

– Puistossa liikutaan Jaakko Ilkan jalanjäljissä ja sinne on kätketty pikkuaarteita löydettäväksi. Tämä oli taiteilijaurallani aivan erityinen projekti, sillä vielä koskaan minua ei ole pyydetty luomaan paikalle sielua, Ilmajoella syntynyt ja kasvanut Talvitie iloitsee.

Ilmajoen Yrittäjät ry koordinoi Liiverin rahoittamaa taidehanketta. Ilmajoen kunta vastasi rakentamisesta, jota aluehallintovirasto tuki 30 prosentin osuudella.

– Yhteistyöllä saatiin luotua päätä piree leikkipuisto, jota toivottavasti tullaan testaamaan myös naapuripitäjistä, iloitsee Essi Mäkelä Ilmajoen yrittäjistä.

Myös jatkosuunnitelmia paikan suhteen on olemassa. Ilmajoen MLL aloittaa puistossa säännöllisen leikkitreffitoiminnan. Lisäksi uusia laitteita on tarkoitus hankkia tulevaisuudessa sponsoriperiaatteella.