EtusivuAjankohtaistaVaroitus rakennusten omistajille kattojen lumikuormasta

Varoitus rakennusten omistajille kattojen lumikuormasta

Ilmajoen kunnan rakennusvalvonta varoittaa lumikuormasta ja kehottaa kiinteistönomistajia tarkkailemaan rakennusten katoille kertyvän lumen määrää. Lumi voi vahingoittaa rakennuksen rakenteita etenkin sään lauhtuessa ja lumen tiivistyessä vetiseksi. Myös lumen kasautumista vain jollekin katon osalle kannattaa pitää silmällä.
 

Hallien kattoja tarkkailtava ja lunta tarvittaessa poistettava

Suurin riski on rakennuksissa, joissa kattorakenteiden jännevälit ovat pitkiä eli ns. laajarunkoisissa rakennuksissa. Tällaisia rakennuksia ovat muun muassa urheiluhallit, suuret kaupat, ratsastusmaneesit ja isot teollisuushallit. Lumenpoistoon kannattaa harkita ammattilaisen palkkaamista.

Pientalot kestävät tyypillisesti hyvin paksunkin lumikerroksen

Omakoti-, pari- ja rivitaloissa suurimmat riskit liittyvät lumen pudottajien putoamiseen sekä katolta putoavan lumimassan aiheuttamiin henkilövahinkoihin. Pientalojen katot kestävät yleensä hyvin lumikuormaa, mutta vaaraa voi kuitenkin aiheuttaa terassien katoille kasautuva lumi.

Lisätietoja

 

Ajankohtaiset1.3.2021
Kohde 1: Herralan esiopetusyksikkö sijoittuu asemakaavan mukaiselle Y-tontille osoitteessa Pappilantie 4, 60800 Ilmajok...
Ajankohtaiset27.2.2021
Tähän ilmoitukseen päivitetään koronaviruksen altistumispaikat Ilmajoella. Tilannepäivitys 27.2.2021
Ajankohtaiset26.2.2021
Munakkalaiset saivat eilen iloisia uutisia, kun kunnanhallitus päätti illan kokouksessaan investoida kylään miljoona...