Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaista”Ollaan kyllä todella kiitollisia, että kunta muistaa meitä syrjäkyliä”

”Ollaan kyllä todella kiitollisia, että kunta muistaa meitä syrjäkyliä”

Munakkalaiset saivat eilen iloisia uutisia, kun kunnanhallitus päätti illan kokouksessaan investoida kylään miljoonalla eurolla. Jos kaikki etenee suunnitellusti, aloittavat lapset syksyllä uudessa päiväkodissa.

Munakan päiväkodin vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Jenna Järvinen on luonnollisesti tyytyväinen kunnanhallituksen päätökseen. Järvisen mukaan uudella päiväkodilla on valtavan suuri merkitys kylälle.

– Ollaan kyllä todella kiitollisia, että kunta muistaa meitä syrjäkyliä. Isoin juttu tämä on tietysti lapsille, jotka saavat nyt käyttöönsä isot ja toimivat tilat.

Uusi 45-paikkainen päiväkoti on mitoitettu kylän kasvusuunnassa olevan lapsimäärän mukaan. Järvinen uskoo, että mittava investointi lisää kylän vetovoimaa entisestään.

– Munakkaan on rakennettu paljon uutta. Päiväkoti mahdollistaa kylän kasvun myös tulevaisuudessa, kun lapsille löytyy hoitopaikka läheltä.

Ennen investointipäätöstä rakentamisprojektia valmisteltiin kunnanhallituksen nimeämässä suunnittelutyöryhmässä. Perusteellisella työskentelyllä haluttiin varmistaa, että asiassa kuullaan laajasti vanhempia, päiväkodin työntekijöitä ja koulun henkilökuntaa. Ryhmässä kylän ääntä edustanut Heikki Kuusisto on tyytyväinen joukkonsa toimintaan.

– Kyläläisten näkemykset saatiin hyvin esiin. Realistiset ideat on myös otettu huomioon ja esimerkiksi liikenneturvallisuusasiat mietitty hienosti.

Suunnittelutyöryhmän kokoonpano koostui niin vanhempien, koulun, päiväkodin, päättäjien kuin johtavien viranhaltijoiden edustajista. Kuusisto pitää toimivana tapana sitä, että asioita valmistellaan monesta eri näkökulmasta.

– Toivottavasti ryhmän näkemyksiä halutaan kuulla myös hankkeen toteutusvaiheessa, hän vinkkaa.

Seuraavaksi Munakan päiväkotihanke etenee kilpailutukseen. Lisäksi kunnanhallitus esittää valtuustolle 600 000 euron lisäystä tämän vuoden määrärahaan. Valtuusto päättää asiasta kevään aikana.

 

 

Munakan fiilisvideo on kylän kuvaaja Jenna Koiviston käsialaa