Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaPainiliitto valitsi joukkueen olympiakarsintoihin – mukana neljä Ilmajoen Kisalijoiden urheilijaa

Painiliitto valitsi joukkueen olympiakarsintoihin – mukana neljä Ilmajoen Kisalijoiden urheilijaa

Ilmajoen Kisailijat teki tällä viikolla kovan tempun, kun painiliitto valitsi joukkueen kuukauden päästä Budapestissä painittavaan olympiakarsintaan. Joukkueessa on kuusi miestä, joista perätä neljä edustaa Ilmajoen Kisailijoita.

Siten karsinnoissa ottelee IK:n painija neljässä eri sarjassa: 60-kiloisissa Juuso Latvala, 77-kiloisissa Matias Lipasti, 87-kiloisissa Vili Ropponen ja 130-kiloisissa Konsta Mäenpää. Turnauksessa olympiapaikan saavuttaa jokaisen sarjan kaksi parasta urheilijaa.

– Seuran jokaisella edustajalla on saumoja olympiapaikkaan, jos kaikki menee aivan nappiin. Paljon on kiinni siitä, missä järjestyksessä miehiä alkaa tulla vastaan ja kuinka kisa käynnistyy. Yksikin paikka tässä vaiheessa olisi loistava onnistuminen, kertoo valmentaja Marko Yli-Hannuksela.

Ensimmäinen karsinta on Unkarissa ensi kuun puolivälissä, toinen toukokuussa Bulgariassa. Tällä hetkellä joukkue valmistautuu olympiakarsintoihin parin viikon leirillä Tatassa, jossa on osallistujia useasta eri maasta.

Odotukset ovat kovat, sillä Ilmajoen Kisailijoiden painija on edustanut Suomea kahdeksassa peräkkäisessä olympiaturnauksessa ja seurasta löytyy jokaisen arvokisatason kultamitalisti. Mikä on Ilmajoen salaisuus painijaoston puheenjohtaja Jussi Ketonen?

– Ei ole mitään salaisuutta, ainoastaan kovaa ja määrätietoista työtä. Lajin pariin on ohjautunut oikeanlaisia tyyppejä, jotka ovat olleet valmiita harjoittelemaan ammattimaisesti. Monikaan ei ehkä oivalla, millä tasolla pojat treenaavat. Harjoituksia on 8-10 kertaa viikossa koko ajan.

Ketosen mukaan myös perinteet näkyvät tekemisessä. Ilmajoen Kisailijat on perustettu vuonna 1921. Paini on ollut alusta asti mukana toiminnassa ja tuonut seuralle eniten menestystä niin kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla.

Ilmajoen kunta onnittelee Ilmajoen Kisailijoita hienosta suorituksesta ja nyt kaikki peukut pystyyn tulevia karsintoja varten!

Vili Ropponen, Matias Lipasti, Konsta Mäenpää ja Juuso Latvala valmistautuvat olympiakarsintoihin Tatassa, jossa sijaitsee Unkarin olympiavalmennuskeskus.