Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaPalonkylän koulun päärakennuksen ja puukoulujen kuntotutkimukset ovat valmistuneet

Palonkylän koulun päärakennuksen ja puukoulujen kuntotutkimukset ovat valmistuneet

Viime helmikuussa tekninen lautakunta päätti, että vuosina 2023-24 tutkitaan kunnan omistat kiinteistöt, joita ei ole aikaisemmin tutkittu. Kuntotutkimuksia tarvitaan rakennusinvestointeja ja niiden kustannusarvioita varten.

Nyt Palonkylän koulun päärakennuksen ja puukoulujen kuntotutkimukset ovat valmistuneet. Tutkimuksesta selvisi, että päärakennuksessa on useita kosteusteknisesti riskialttiita rakenteita, joista osaan on muodostunut kosteus- ja mikrobivaurioita. Päärakennuksen laajennusosassa ei sen sijaan esiintynyt merkittäviä korjaustarpeita. Päärakennus on rakennettu vuonna 1953 ja laajennusosa vuonna 2008 päärakennuksen peruskorjauksen yhteydessä.

Koulun käytössä on myös kaksi 1920-luvun puurakennusta, joista molemmat ovat merkittävän korjauksen tarpeessa. Kuntotutkimuksessa suositellaan peruskorjausta molemmille kiinteistöille.

Palonkylän koulussa opiskelee 158 eka-kuudesluokkalaista ja 23 esioppilasta. Heistä eskarilaiset sekä kahden luokan oppilaat opiskelevat väistötiloissa, sillä päärakennuksen viereisessä B-rakennuksessa on todettu rakennevaurioita, jotka edellyttävät laajan peruskorjauksen tai vaihtoehtoisesti rakennuksen purkamisen ja korvaavat tilat.

Palonkylän koulun huoltajille järjestetään kuntotutkimusten tuloksista infotilaisuus, jonka ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Myös terveystarkastaja tutustuu raporttiin ja henkilökuntaa on tiedotettu tilanteesta.

Tällä hetkellä lähdetään siitä, että koulu jatkuu normaalisti rakennuksissa toistaiseksi. Lisää tiedetään, kun kunnanhallitus on tutustunut raporttiin ja linjaa, miten ja millä aikataululla asiaan lähdetään reagoimaan. Huoltajien infotilaisuudesta laaditaan tiivistelmä, ja se lähetetään Wilman kautta heillekin, jotka eivät pääse paikalle.

Lisätietoja Paavo Perälä, puh. 044 419 1300