Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaPeab ja Ilmajoen kunta ovat päässeet sovintoratkaisuun

Peab ja Ilmajoen kunta ovat päässeet sovintoratkaisuun

Rakennusyhtiö Peab ja Ilmajoen kunta ovat neuvotelleet sovintoratkaisun Ilmajoen Terveyskeskuksen laajennus- ja peruskorjausurakkaan liittyvässä asiassa. Molemmat osapuolet ovat ratkaisuun tyytyväisiä ja aikovat jatkaa yhteistyötä tulevissa hankkeissa.

Ilmajoen kunta tilasi Peabilta vuonna 2013 terveyskeskuksen laajennus- ja peruskorjausurakan, joka valmistui 2015. Vuonna 2017 kohteen käyttäjät ovat kokeneet tiettyjä sisäilmaan liittyviä ongelmia ja Ilmajoki on teettänyt kohteessa selvityksiä asiantuntijoiden avustuksella. Ilmajoki on vuonna 2018 esittänyt Peabille vaatimuksia muun muassa kohteen lattioiden korjaamisesta. Sopijapuolet ovat neuvotelleet asiasta, mutta eivät ole päässeet sopimukseen korjaustöiden suorittamisesta. Ilmajoki on suorittanut kohteessa korjaustöitä vuosina 2018–2020. Lisäksi Ilmajoelle on aiheutunut asiassa väistötilakustannuksia.

Peab on kiistänyt Ilmajoen esittämät vaatimukset monilla eri perusteilla ja toimittanut myös omia asiantuntijalausuntojaan näkemystensä tueksi.

Sopijapuolet ovat käyneet asiassa sovintoneuvotteluita ja päättäneet sopia kaikki erimielisyytensä kokonaisuudessaan. Peab maksaa Ilmajoen kunnalle puolet asian hoitamiseen käytetyistä kustannuksista, eli 365 000 euroa.

– Koska asiaan liittyy useita eri tekijöitä, eikä asia ollut mitenkään yksiselitteinen päätimme ratkaista asian perinteisellä kirkko keskelle kylää -ratkaisulla. Olemme tyytyväisiä, että käytyjen neuvottelujen jälkeen pääsimme sovintoratkaisuun ja asia on nyt päätöksessä, kertoo toimitusjohtaja Mika Katajisto Peab Oy:stä.

– Myös me olemme tyytyväisiä saatuun ratkaisuun, ja olemme halukkaita jatkamaan yhteistyötä uusissa, tulevissa hankkeissa, toteaa kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski.

Kuva JIK