Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaRuksi puuttui Innoduel-kyselystä ja tarvittiin nopea korjausliike

Ruksi puuttui Innoduel-kyselystä ja tarvittiin nopea korjausliike

Pohja-aineistoa uutta kuntastrategiaa varten kerätään yhteisöllisen Innoduel-kyselyn avulla. Kuntalaiset näkevät muiden tuottamia vastauksia, ja asettavat niitä omasta näkökulmastaan tärkeysjärjestykseen. Kyselyn tavoitteena on tuoda yhteisön ääni näkyviin ilman, että se kohdistuu yksilöihin. Moderointi varmistaa sen, että osallistujat eivät saa näkyville yksilöön kohdistuvia ajatuksia.

Kun tänään 21.11. Ilmajoen kuntalaiskysely alkoi, oli moderoinnista päässyt vahingossa läpi kuntalaisten tuottamia yksilöön kohdistuvia vastauksia, koska moderointi-ruksi oli jäänyt ruksimatta. Virhe korjaantui iltapäivästä, kun sain tiedon tilanteesta. Nyt jokainen kuntalaisen tuottama ajatus käy läpi puolueettoman Innoduelin asiantuntijan tekemän moderoinnin. Kun se tuottaa yhteiseen ajatuspottiin lisäarvoa, se pääsee mukaan kilpailemaan muiden ajatusten joukkoon. Moderointi ei suosi eikä sorsi mitään näkökulmia.

Tapahtuneen johdosta kunnanjohtaja Ari-Pekka Laitalainen on tänään kunnanhallituksen kokouksessa pyytänyt anteeksi valtuutettu Hannu Akkaselta. Kunnanjohtaja korostaa, ettei kyselyn ole missään nimessä tarkoitus mustamaalata yksittäistä henkilöä.

Innoduelin toimitusjohtaja, yrittäjä Jussi Simolin
Innoduel on Suomalaisen Työn Liiton jäsen.