Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaSeitsemää nuorta juhlittiin Ilmajoki-opistolla

Seitsemää nuorta juhlittiin Ilmajoki-opistolla

Tänään Ilmajoki-opistossa juhlittiin seitsemää nuorta, jotka saivat päättötodistukset suoritettuaan taiteen perusopetuksen kahdensanvuotiset opinnot. Kuvataidekoulun 7-vuotiaana aloittanut Sami Metsä-Ketelä kertoo harrastuksen antaneen paljon.

– Nykyään on helppo lähteä toteuttamaan erilaisia projekteja ja ideoimaan uutta. Osaa myös ajatella luovasti, hän pohtii.

Metsä-Ketelän päättötyö on tehty kokonaan kierrätysmateriaaleista. Aihe löytyi hänen pyöritellessään luonnollisen kauneuden ideaa.

– Roomalaiset kipsipatsaat olivat ensimmäisiä taideteoksia, joissa kauneutta esitettiin. Joskus teemat työhön löytyvät helposti, toisinaan niitä pitää malttaa työstää pitkäänkin.

Myös Meri Rauhalaakso kertoo opintojen kasvattaneen kärsivällisyyttä. Rauhalaakso valmistui käsityökoulusta ja hänen revontulien inspiroimassa työssä on lähdetty liikkeelle hamekankaan värjäyksestä. Pelkästään helman ompelussa meni kaksi tuntia. Pitkäjänteisyyden ja kädentaitojen lisäksi opintojen myötä mukaan on tarttunut muutakin arvokasta.

– Parhaat ystävät ovat löytyneet käsityökoulusta, hän kertoo.

Tähän yhtyy myös käsityökoulusta valmistunut Jonna Kytösaari. Haikeutta hän ei kuitenkaan opintojen päättyessä tunne, sille ryhmä jatkaa kokoontumista syksyllä.

– Käsillä tekeminen tuo kaivattua vastapainoa opiskeluun. Perjantaisin käsityökoulussa tapaa kavereita, saa nollata aivot ja tehdä aivan jotain muuta mistä pitää. Inspiraatiota löytyy ympäristöstä, oikeastaan kaikesta mitä näkee.

Ilmajoen kunta onnittelee kaikkia taiteen perusopetuksesta päättötodistuksen saaneita eli Hilja Koivistoa, Sami Metsä-Ketelää, Veera Ketosta, Roosa Tuomaalaa, Sanni Varpuluomaa, Meri Rauhalaaksoa ja Jonna Kytösaarta. Päättötöihin voi tutustua Kotikulmilla-näyttelyssä, joka on avoinna 5.5.-12.5. arkisin klo 9-15 kunnantalon aulassa. Esillä on myös muita töitä kaikista taiteen perusopetuksen 8-17-vuotiaiden ryhmistä.

Sami Metsä-Ketelän kollaasissa on käytetty muun muassa pahvia.

Kahdeksan vuoden luova matka takana, mutta varmasti enemmän edessä!

Jonna Kytösaari leikitteli jääpalavärjäystekniikalla päättötyönsä yläosan kanssa.

Päättötilaisuudessa jaettiin todistukset ja stipendit sekä tutustuttiin kuvataide- ja käsityökoulun näyttelyyn. Näyttely on avoinna 5.5.-12.5. arkisin klo 9-15 kunnantalon aulassa.

Meri Rauhalaakso ja upea kellohame.