Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaTänä vuonna lupia on myönnetty yli viidellekymmenelle uudelle rakennukselle

Tänä vuonna lupia on myönnetty yli viidellekymmenelle uudelle rakennukselle

Ilmajoen kasvu heijastuu kunnassa jokaiselle osastolle. Myös rakennusvalvonnan kolmihenkiselle tiimille kulunut vuosi on ollut työntäyteinen. Lupia on myönnetty yhteensä yli viidellekymmenelle uudelle rakennukselle. Joukosta uusia omakotitaloja on 37, paritaloja viisi ja rivitaloja viisi. Lisäksi lupia on myönnetty neljälle uudelle teollisuushallille ja kuudelle maatalousrakennukselle.

– Kun tänä vuonna valmistuneiden asuinrakennusten pinta-ala lasketaan yhteen, Ilmajoella on rakennettu uutta enemmän kuin yli viiteen vuoteen, summaa rakennustarkastaja Satu Kangas-Kuittinen.

Tulosta voidaan pitää erinomaisena siitäkin syystä, että kustannusten nousu on myös hillinnyt rakentamista. Ilmajoellakin useita talohankkeita on siirretty ensi vuoteen, kun on jääty odottelemaan hintojen laskua.

Vaikka lupia on myönnetty paljon, sähköinen asiointipalvelu Lupapiste on tuonut tehokkuutta niiden käsittelyyn.

– Sinne tallentuu kaikki rakennusaikaiset dokumentit ja myös yhteydenpito rakennusvalvontaan sujuu jouhevasti. Jos palikat ovat kohdillaan, tällä hetkellä rakennusluvan saa Ilmajoella kolmessa viikossa, kiirehtien jopa viikossa, Kangas-Kuittinen kertoo.

Myös asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä sähköisiin lupapalveluihin.

– Rakentajille suunnatussa asiakastyytyväisyyskyselyssä jopa 84 prosenttia vastanneista piti sähköistä asiointipalvelua hyvänä asiana.

Ilmajoen lupakäsittely koettiin muutenkin asiantuntevaksi. Näin ajatteli 89 prosenttia vastaajista. Vain yhdessä vastauksessa oltiin eri mieltä.

– Kyselyn ansiosta tiedämme, että olemme tehneet asioita oikein. Arvokkainta on kuitenkin palaute, joka annettiin meille avoimissa vastauksissa. Toteutamme asiakastyytyväisyyskyselyt valtuustokausittain ennen kaikkea siksi, että voimme niiden pohjalta kehittää toimintaamme eteenpäin.