Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaTerhi Pirilä-Porvali palkittiin vuoden journalistisesta teosta

Terhi Pirilä-Porvali palkittiin vuoden journalistisesta teosta

Paikallislehti on kunnalle tärkeä yhteistyökumppani, jonka kanssa viestitään säännöllisesti. Hyvät ja toimivat välit ovat kunnan kehittämisen kannalta tärkeitä.

Uutiskriteerit kuitenkin määrittävät, uutisoidaanko juttu vai ei. Kriteerien arviointi kuuluu yksin medialle, eikä siihen pidä puuttua.

Tapaus auttoi ymmärtämään mikä on paikallislehden rooli ja mikä kunnan oman viestinnän rooli. Kumpikin vastaa omasta linjastaan. Tärkeimmässä ohjenuorassa on kuitenkin paljon samaa: Paikallislehden toimittaja on vastuussa lukijoilleen, joilla on oikeus tietää mitä kunnassa tapahtuu. Kunta on vastuussa asukkailleen, joilla on oikeus tietää, miten yhteisiä asioita hoidetaan.

– Terhi Pirilä-Porvali oli Ilmajoen kunnanvaltuuston jäsen vuosina 2005–2012. Tästä ajasta hän toimi vuodet  2009–2012 valtuuston puheenjohtajana, kertoo kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski.

Avoimuus on lopulta kaikkien etu. Se ei ole aina helppoa, mutta onneksi taitoa voi harjoitella ja oppia lisää. Ilmajoen kunta onnittelee Terhi Pirilä-Porvalia!