Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaTiedote päivähoitosopimuksesta, 8.1.2021

Tiedote päivähoitosopimuksesta, 8.1.2021

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäen lasten päivähoitosopimuksesta on ollut laajaa keskustelua eri medioissa viime päivinä. Esillä on ollut mm. väitteitä siitä, että kunnan ja Pitkämäen perheelle päivähoitopalveluja tuottaneen yrityksen välillä ei olisi ostopalvelusopimusta lainkaan tai että, menettely on erityisellä tavalla suosinut Pitkämäen perhettä.

Näistä seikoista johtuen kunnanjohtaja on antanut kunnanhallitukselle 8.1.2021 klo 14.00 laajan informaation sopimukseen liittyvistä seikoista. Saadun informaation perusteella kunnanhallitus tiedottaa seuraavaa:

Ilmajoen kunnan ja Seinäjoella sijaitsevan Jump- päiväkodin välillä on ollut kirjallisesti vahvistettu ostopalvelusopimus vuosina 2016 – 2019 välisenä aikana. Sopimukseen perustuen Tero Pitkämäen ja Nina Kelon lasten hoitopaikat ovat sijainneet Jump-päiväkodissa.

Ilmajoen kunnan osalta sopimuksen on solminut hankintalain ja kunnan sisäisen ohjeistuksen mukaisesti varhaiskasvatusjohtaja. Sopimus perustuu varhaiskasvatusjohtajan harkintavaltaan järjestettäessä Ilmajoen kunnan asukkaiden päivähoitopalveluja erityisesti lasten etu huomioon ottaen.

Sopimuksesta ei ole aiheutunut kunnalle lisäkustannuksia. Vastaavia ostopalvelusopimuksia on solmittu vuosien mittaan muitakin Ilmajoen kunnan ja naapurikuntiemme sekä yksityisten toimijoiden välillä.

Ilmajoen kunta toivottaa entisen huippu-urheilijan, Tero Pitkämäen perheelle voimia ja jaksamista jatkossakin ja viihtymistä Ilmajoen Ahonkylässä.

Ilmajoen kunnanhallituksen puolesta

Seppo Pirttikoski
kunnanjohtaja