EtusivuAjankohtaistaIlmajoen valokuitutarvekyselyn tulokset

Ilmajoen valokuitutarvekyselyn tulokset

Ilmajoen kunta teki kesän aikana valokuituselvityksen. Kiitos kaikille 447 vastaajalle! Kyselystä ilmeni, että tiiviisti rajattavia yli kymmenen kotitalouden kysyntäkeskittymiä on Ilmajoella kuudella alueella.

Keskittymiä löytyi Ujaistenkylästä, Ahonkylästä, Keskustasta, Kiviniemenmäeltä, Honkalanmäeltä ja Korvanharjulta. Alueet muodostivat kokonaisuuksia, joissa oli noin yksi kiinnostunut joka neljännellä hehtaarilla.

Lisäksi haja-asutusalueilla oli harvempaan sijoittunutta kiinnostusta esimerkiksi välillä Marjoharju-Huissi, Hannukselantie-Luovantie lähialueineen sekä keskustan ja Koskenkorvan taajamien välisellä alueella.

Uudet kuituyhteydet toteutuvat todennäköisimmin sinne, missä on hyvät toteutusedellytykset ja erityisesti kysyntää liittymille. Kyselytulosten perusteella operaattoreilla on mahdollisuus käynnistää tarkempia selvityksiä investoinneista. Operaattoreiden taholta onkin ilmaistu jo orastavaa kiinnostusta kehittää palveluita ilmajokisille.

Myös julkista rahoitusta valokuituinvestointeihin on hyvin tarjolla harvemmin asutuille kylille. Liiverin Vauhtia valokuituun -hankkeen vetäjä Mikko Ojainväli tulee loppuvuodesta järjestämään kylätilaisuuksia, joissa annetaan lisätietoa rahoitusmahdollisuuksista. Tilaisuuksiin ovat myös operaattorien edustajat tervetulleita.

Mikäli haluat järjestää infotilaisuuden omalla kylälläsi, ota yhteyttä tietoverkkoasiantuntija Ojainväliin puh. 050 553 0997 tai mikko.ojainvali@liiveri.net.

Ajankohtaista

Kokoustiedotteet17.1.2022
Kunnan kesätyöpaikat haettavissa 14.2.─31.3.2022.
Ajankohtaiset17.1.2022
Kirjaston poikkeavat järjestelyt tammikuun loppuun
Avoimet työpaikat17.1.2022
Tehtävänäsi on vapaa-aikapalveluiden kehittäminen, johtaminen ja terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen koordinointi
Avoimet työpaikat17.1.2022
Tule lomittajaksi Ilmajoen kunnan puhtauspalveluun!