Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaVästilän koulun purku etenee

Västilän koulun purku etenee

Västilän vanhan koulun purku on edennyt siihen pisteeseen, että kiinteistön betoni- ja tiiliaines on kuljetettu murskaukseen Pappilantielle Sedun tyhjälle tontille. Murske käytetään läheisen Maunontien ja Toukotien pohjiin.

Työ kestää noin kolme viikkoa. Tuona aikana työmaalta saattaa kuulua naapurustoon tasaista jumputusta, kun kaivinkone nostaa aineen maasta ja murskaa sen kauhassa.

Kun materiaali on saatu pienittyä, tämän jälkeen tontilla ei ole enää tarkoitus suorittaa murskaustoimintaa.

– Tontti ei sovellu vakituiseen kiviaineisten käsittelyyn, sillä se sijaitseen asutuksen keskellä, toteaa rakennuttajainsinööri Sari Saarinen.

Sedun kiinteistön kiviaines murskattiin tontilla jo aikaisemmin kesällä. Alun perin oli tarkoitus jatkaa Västilästä saatavan aineksen työstämisestä heti tähän perään, mutta uhanalaisten tervapääskyjen pesintä koululla muutti alkuperäisiä aikatauluja.

– Jätemateriaalin hyötykäyttö kannattaa, sillä kierrättämällä kunta säästä yhteensä satatuhatta euroa teiden maanrakennustöissä, Saarinen kertoo.

Muuten suunnitelmat entisen Sedun tontin osalta ovat auki. Tällä hetkellä kaava sallii tontille vain julkista rakentamista.

– Nähtäväksi jää muutetaanko kaavaa tulevaisuudessa, jos tontti halutaan ottaa muuhun käyttöön, avaa tekninen johtaja Paavo Perälä.

Myös vanhan Västilän koulun tontti on maa-aineisten tasauksen jälkeen valmiina yleiselle rakentamiselle, jos sellaisia tarpeita tulevaisuudessa eteen tulee.