Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaVuoden 2021 Pro Ilmajoki -mitalien saajat

Vuoden 2021 Pro Ilmajoki -mitalien saajat

Kunnanhallitus palkitsee hopeisella mitalilla sata vuotta täyttäneen Ilmajoen Kisailijat ry:n. Pronssiset mitalit myönnetään musiikin lehtori ja kuoronjohtaja Marjut Vuorennolle sekä aktiiviselle kotiseututyön tekijä Antti Välimäelle.

Palkintoperusteissa todetaan muun muassa, että monet suomalaiset tuntevat Ilmajoen sen urheilijoiden ansiosta. Ilmajoen Kisailijoiden työ ei näy vain tänä vuonna, vaan se on pitkäjänteistä ja tavoitteellista toimintaa vuodesta toiseen. Sitä kautta sadat nuoret saavat sisältöä elämään. Myös kymmenille vapaaehtoisille seura luo mielekkään sosiaalisen ympäristön.

Marjut Vuorento on puolestaan toiminut aktiivisesti yli kolmenkymmenen vuoden ajan innostavana musiikkikasvattajana Ilmajoella. Yläkoulun ja lukion musiikin lehtorina hän myös johtaa kummankin koulun kuoroja. Musiikkijuhlien nuoriso- ja lapsikuoroa hän on valmentanut vuodesta 1996. Lisäksi Vuorento on säveltänyt, sovittanut ja dramatisoinut lukuisia musiikkikappaleita.

Antti Välimäki on tehnyt lukuisin eri tavoin Ilmajoen kotiseutuhistoriaa tutuksi. Hän on useana vuosikymmenenä ollut mukana Ilmajoki-Seurassa, jossa hän on aktiivisesti toiminut puheenjohtajana ja nykyään varapuheenjohtajana. Välimäki on ollut mukana toimittamassa useita kotiseututyöhön liittyviä julkaisuja, kuten Ilmajoki-kuvateosta, Ilmajoen historiikkia ja Ilmajoen joulu -lehtiä. Ilmajoen murteen sanakirja syntyi hänen kokoamistyön tuloksena.

Ilmajoen kunta onnittelee ja kiittää mitalin saajia työstä, jolla on positiivisella tavalla vaikutettu kunnan nimen tunnetuksi tulemiseen ja hyvinvoinnin edistämiseen!