Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaKunnanhallituksen kokoustiedote 29.8.2023

Kunnanhallituksen kokoustiedote 29.8.2023

Ilmajoen kannanhallitus on kokouksessaan 28.8.2023 käsitellyt seuraavat asiat:

Päivätien päiväkodin ja Palonkylän koulun kuntotutkimukset esiteltiin hallitukselle

Parhaillaan Ilmajoen kunnan kiinteistöihin tehdään kuntotutkimuksia. Aikaisemmin valmistui Herralan koulun raportti. Nyt hallitus tutustui Päivätien päiväkodin ja Palonkylän koulun tuloksiin.

Tutkimuksista selvisi, että molemmissa kiinteistöissä on rakennusajalle tyypillisiä rakenteita, joissa esiintyy vaurioita. Sekä päiväkodin että koulun vanhemmille järjestetään asiasta tiedotustilaisuus 30.8. Myös terveystarkastaja on tutustunut raportteihin ja antanut niistä lausuntonsa. Lisäksi henkilökuntaa on tiedotettu tuloksista.

Koulu ja päiväkoti jatkuvat toistaiseksi rakennuksissa normaalisti.

Tarjous Peuralan vanhasta koulusta hylättiin

Kunta ei saanut huutokaupassa riittävän korkeaa tarjousta Peuralan vanhasta koulusta ja hallitus päätti hylätä tarjouksen. Päätös syntyi äänin 6-5.

Huutokaupattavana oli myös Niittytien kiinteistö. Se myytin eniten tarjonneelle 4 180 euron hintaan.

Luomarannan asemakaava hyväksyttiin

Hallitus hyväksyi Luomanrannan asemakaavan Ilmajoen keskustassa. Se muuttaa maanomistajan toiveesta paikan rakennustehokkuutta niin, että Arontiehen ja Nikkolantiehen rajautuvalle tontille voi tulevaisuudessa rakentaa rivitalon. Alue sijaitsee näkyvällä paikalla Ilmajoen keskustassa lähellä liikenneympyrää. Tällä hetkellä tontilla sijaitsee omakotitalo ja ulkorakennuksia.

Yrityksille tarjotaan omistajanvaihdosneuvontaa

Kunta ostaa jatkossakin omistajanvaihdospalvelut Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät ry:ltä. Maakunnallisella järjestelyllä saadaan palkattua asiantuntija, joka neuvoo maksutta paikallisia yrityksiä omistajanvaihdoksiin liittyvissä asioissa. Kustannukset jaetaan kuntien kesken asukasluvun suhteessa ja Ilmajoen kunnan osuus on 4 572 euroa vuodessa.

Lähes 40 prosenttia eteläpohjalaisista pk-yrityksestä suunnittelee omistajanvaihdosta seuraavan kymmenen vuoden aikana. Toiminnalla tavoitellaan sitä, että mahdollisimman moni yrityksistä löytäisi jatkajan sen sijaan, että toiminta vain lopetettaisiin.

Aulis Hahtolalle haetaan liikuntaneuvoksen arvonimeä

Kunta osallistuu 700 eurolla Aulis Hahtolan liikuntaneuvoksen arvonimen hakuun. Hahtola on entinen kunnanvaltuutettu ja aktiivinen suunnistusmies. Liikuntaneuvoksen arvonimestä perittävä vero on yhteensä 8 700 euroa.

Lautakuntiin valittiin hallituksen edustajat kaudeksi 2023-25

Hallitus määräsi edustajansa lautakuntiin kaudeksi 2023-25 seuraavasti:

Hyvinvointilautakunta

Esa Niemistö

Ympäristölautakunta

Lotta Iso-Tuisku

Kasvatus- ja opetuslautakunta

Salme Hautala

Tekninen lautakunta

Hannu Akkanen

Lukion ja Ilmajoki-opiston johtokunta

Niclas Pöytälaakso

Jaakko Ilkan koulun johtokunta

Noora Seppä-Ritola

Perusopetuksen alakoulujen johtokunta

Janne Niemelä

Lisätietoja kunnanhallituksen kokoustiedotteesta antaa Ari-Pekka Laitalainen, puh. 044 419 1200