Hyppää sisältöön
EtusivuAjankohtaistaHankintainfo 2024

Hankintainfo 2024

Tänään yrittäjiä ja virkamiehiä kokoontui aamukahvien äärelle juttelemaan kunnan hankinnoista. Kunta ostaa vuosittain merkittävillä summilla esimerkiksi rakennuspalveluita, kaivinkoneurakointia sekä irtaimistoa kunnan kiinteistöihin.

Tilaisuuden tarkoituksena oli avata paikallisille yrittäjille, mitä hankintoja on tulossa tänä vuonna, mistä niistä saa tietoja ja miten tarjouskilpailuihin voi osallistua. Aihetta alusti tekninen johtaja Paavo Perälä.

– Käynnissä olevat kilpailutukset löytyvät nettisivujen etusivulta sekä ajankohtaispalstalta. Parhaillaan haetaan tarjouksia esimerkiksi katujen päällystyksestä sekä pölynsidontasuolasta.

Tarjouspyyntöpalstalta löytyy myös kunnan työohjelmat. Ne ohjaavat kuluvan vuoden hankintoja.

– Jos sieltä löytyy kiinnostavia kohteita, voi olla suoraan yhteydessä kuntaan päin. Kysymällä saa lisätietoja hankinnasta sekä kilpailutuksen aikataulusta, Perälä avaa.

Tänä vuonna tehdään muun muassa katujen, kattojen, kuivatuksen ja vesihuollon korjauksia.  Ahonkylän koulu siirtyy maalämpöön ja hiihtokeskuksen valaistus uusitaan.

Kohteesta riippuen kunta on myös itse aktiivinen kilpailutusvaiheessa ja on yhteydessä tarjoajiin. Yrittäjien puheenjohtaja Jussi Eväsoja antaakin kiitosta Ilmajoen tavalle toimia hankintojen kanssa.

– Olen kuullut kentältä, että hankinnat hoidetaan hyvin ja paikallisia käytetään aina kun pystytään. Yritysten näkökulmasta täytyy antaa kunnalle kehuja myös siitä, että olette löytäneet säästöjä muullakin tavalla kuin ostamisen lopettamalla, Eväsoja toteaa.

Kunnan vuoden 2024 hankintoihin voit tutustua työohjelmien kautta